Politie Groningen

Zondag 20 januari 2008

Provincie Groningen, 20-01-2008

Veendam: trio mishandelt man

De politie heeft zaterdagnacht in Veendam twee mannen uit Veendam (17 en 42 jaar) en een man uit Oude Pekela (21 jaar) aangehouden. De drie hadden in een woning aan de Berkel in Veendam een 36-jarige inwoner van die plaats mishandelt, nadat er een discussie was geweest. Na de mishandeling gingen de verdachten er vandoor. Agenten wisten het trio echter op te sporen. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel behandeld. De politie heeft de verdachten meegenomen voor verhoor. Ze zijn ingesloten.

Leek: beginnend bestuurder aangehouden voor rijden onder invloed

Een 20-jarige automobilist uit Leek is zondagavond aangehouden op de Midwolderweg. Uit een ademanalysetest bleek dat de man 0,8 promille alcohol in zijn bloed had. De beginnend bestuurder viel op, omdat hij erg langzaam reed. Bovendien bleek een van de voorwielen niet meer te zijn voorzien van een band. Tegen de jonge man wordt proces- verbaal opgemaakt.

Winsum: vrouw onder invloed tegen verkeerspaal

Een 40-jarige automobiliste uit Groningen is zaterdagnacht in Winsum aangehouden voor het rijden onder invloed. Ze had op de Schilligerhamsterweg vermoedelijk haar auto niet meer onder controle en reed daardoor tegen een verkeerspaal aan. Agenten namen haar een ademtest af. Op het politiebureau kwam naar voren dat de Groningse bijna 1,6 promille alcohol in haar bloed had. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bellingwolde: onenigheid bij tankstation

Bij een tankstation aan de Rhedeweg in Bellingwolde is zaterdagmiddag onenigheid geweest tussen twee personen. Een 42-jarige Duitse automobiliste parkeerde haar auto bij een pomp om te tanken. Hierop ging een onbekende automobilist verbaal tegen haar tekeer. Kennelijk wilde deze man gebruik maken van dezelfde pomp. De verdachte stapte vervolgens in zijn auto en reed tegen de achterkant van het Duitse voertuig. Hierop ging hij tanken. Nadat de automobilist had afgerekend ging hij er vandoor. De Duitse had het kenteken van de verdachte inmiddels doorgegeven aan de politie. Daardoor werden de gegevens van de onbekende bestuurder achterhaald. Dit bleek een 20-jarige man uit Bellingwolde te zijn. Hij moet zich melden op het politiebureau.

Winschoten: man bedreigt ziekenhuispersoneel

Een 35-jarige man uit Winschoten is zondagochtend opgepakt door de politie. De man was eerder die nacht binnengebracht bij een ziekenhuis in Winschoten vanwege overmatig middelengebruik. Toen hij bijkwam bedreigde hij enkele verpleegsters met de dood. Hierop werd de beveiliging gewaarschuwd. Na een worsteling met een beveiliger wist de man te ontkomen, maar kon even later worden aangehouden. De verdachte heeft in het verleden vaker geweld gebruikt tegen hulpverleners. Het ziekenhuispersoneel heeft aangifte gedaan van bedreiging. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Blijham: beginnend bestuurder geeft flink gas

Bij een verkeerscontrole aan de Turfweg is een 20-jarige automobilist uit Winschoten aangehouden voor het overschrijden van de maximum snelheid. De beginnend bestuurder reed met een auto vanaf Vlagtwedde in de richting van Oude Pekela. Op de Turfweg reed hij 119 km/uur. De maximum snelheid op deze weg is 80 km/uur. De automobilist krijgt een aantekening op zijn rijbewijs.

Groningen: verdachte aangehouden na overval

De politie heeft zaterdagavond op de Gorechtkade in Groningen een onbekende man aangehouden. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een gewapende overval eerder die avond op een snackbar aan de Bedumerweg. Drie onbekende personen kwamen rond 23.00 uur de snackbar binnen. Een van hen bedreigde vervolgens een medewerker met een vuurwapengelijkend voorwerp. De overvallers, die hun gezichten hadden afgedekt, gingen er vandoor nadat de medewerker en een getuige zich verzetten. Agenten in een politieauto zagen een half uur later drie verdachte personen bij een bushok op de Oosterhamrikbaan. Bij het aanrijden van de dienstauto ging het trio er vandoor. Na een korte achtervolging werd de verdachte aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau en is ingesloten. De politie doet verder onderzoek en wil graag spreken met mensen die rond de genoemde tijdstippen iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Bedumerweg en de Oosterhamrikbaan. De politie is bereikbaar via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: Stadjer misdraagt zich hevig

Een 25-jarige inwoner van Groningen is zaterdagnacht op de Grote Markt aangehouden nadat hij zich meerdere keren had misdragen. Een agent gooide afval in de afvalbak toen de Stadjer van een afstandje de agent gebood om bij hem te komen. Hij deed dit op een denigrerende manier. Kennissen van de man zeiden dat hij moest stoppen. Nadat ook de agent hem waarschuwde, ging de Stadjer er vandoor. Even later kwam hij terug en misdroeg zich opnieuw in de richting van enkele agenten. Hierop werd zijn identiteitskaart gevraagd. Deze gaf de man af, maar griste hem even later uit de handen van de diender. Na meerdere waarschuwingen werd hij aangehouden. Hierbij bood hij stevig verzet, waarbij een van de politiemensen lichte verwondingen opliep. In de politiebus en op het bureau bleef hij tegenstribbelen. Op het politiebureau bleek dat de Groninger zich eerder die avond ook al had misdragen in een horecagelegenheid aan de Poelestraat. De 25-jarige is in een cel gezet.

Groningen: snorfietser onder invloed

Het deerde een 17-jarige snorfietser uit Groningen vermoedelijk niet dat hij met drank op nog naar huis moest rijden. Agenten zagen de man slingerend door de Sint Walburgstraat in Groningen rijden en spraken hem aan. Uit een blaastest bleek dat hij te diep in het glaasje had gekeken. Op het politiebureau constateerde agenten dat de jongeman bijna 1,6 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van 10 uur en werd na zijn verklaring opgehaald door zijn ouders. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: glazengooiers aangehouden

De politie heeft zaterdagnacht twee inwoners van Groningen aangehouden omdat zij bierglazen tegen een politieauto hadden gegooid. Agenten stonden met hun voertuig in de Poelestraat na een melding. Toen ze in gesprek waren met een persoon, merkten ze dat een 29-jarige Stadjer een bierglas tegen het dienstvoertuig had gegooid. Hij werd hierop aangehouden. Op het moment dat de Groninger werd weggebracht, vond een omstander het nodig ook een glas tegen de auto te gooien. Deze 28-jarige man werd even later ook aangehouden. Beide heren zijn ingesloten.

Groningen: fietser gewond na val

Een 63-jarige fietser uit Groningen is zaterdagmiddag op de Amkemaheerd in zijn woonplaat gewond geraakt. De man fietste op het trottoir en schrok vermoedelijk van een scooter die aan kwam rijden op het naastgelegen fietspad. Hij remde maar kwam hierdoor te val. De onfortuinlijke fietser werd met armletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zaterdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Osloweg: aantal geregistreerde voertuigen: 259, aantal overtredingen: 37, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Europaweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1281, aantal overtredingen: 84, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.