Persberichten Binnensticht, 12.00 uur

Utrecht, 20-01-2008

Vernieler aangehouden

ZEIST In de nacht van vrijdag op zaterdag 19 januari heeft de politie een jongen aangehouden op verdenking van vernieling van een winkelruit aan de Oude Arnhemseweg.

Omstreeks 02.00 uur kreeg de politie de melding binnen dat iemand tegen een ruit aan het slaan was. Ter plaatse aangekomen werd een jongen aangetroffen die aan het opgegeven siganlement voldeed. De 17-jarige jongen uit Zeist is vervolgens aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Vernieling busruit

ZEIST Vrijdagavond hebben onbekenden de ruit van een rijdende streekbus vernield. De politie is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 22.50 uur reed de bus vanuit de Kerkebosch de Jagersingel op toen met een harde klap een ruit van de bus werd ingegooid. Behalve de schrik van passagiers, raakte gelukkig niemand gewond. Mogelijk dat de ruit is ingegooid door twee jongens die op het fietspad met een fiets stonden. Het ging om jongens in de leeftijd van 16 en 17 jaar met donkere jassen. De politie verzoekt de jongens zich te melden en eventuele andere getuigen die iets gezien hebben via het telefoonnummer 0900 8844.

Bestuurder onder invloed

ZEIST Vrijdagavond 18 januari heeft de politie een bestuurder aangehouden op de Bachlaan in verband met rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 22.00 uur zagen surveillanten de auto slingerend rijden en besloten de bestuurder op alcohol te controleren. Deze 47-jarige man uit Zeist bleek 725 ug/l in zijn lichaam te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vernielers aangehouden

DE BILT Zaterdagavond heeft de politie twee mannen aangehouden in verband met vernieling van een toilet in een horecagelegenheid aan de Hessenweg.

Omstreeks 22.00 uur kreeg de politie de melding binnen en ter plaatse gekomen bleek dat tijdens onenigheid op het toilet de toiletpot was vernield. De politie heeft hierop twee mannen, 18 en 21 jaar uit respectievelijk Zeist en Dordrecht, aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Vuurwapen in beslag genomen

BILTHOVEN In de nacht van zaterdag op zondag 20 januari heeft de politie op de Prins Hendriklaan een jongen aangehouden omdat hij geen identiteitsbewijs bij zich had. Bij insluiting op het politiebureau bleek de jongen over een vuurwapen te beschikken.

De politie werd omstreeks 02.15 uur ingeschakeld in verband met een mishandeling. Ter plaatse gekomen bleek een man te zijn geslagen maar die wilde daar geen aangifte van doen. Omdat de politie wilde weten wat er aan de hand was, werd een omstander om een verklaring gevraagd. De jongen had geen identiteitsbewijs bij zich en werd daarop aangehouden waaraan hij ook niet wilde meewerken. Op het politiebureau bleek het om een 15-jarige jongen uit Den Dolder te gaan en bij de fouillering bleek hij in het bezit van een vuurwapen. De jongen is op het bureau ingesloten en wordt verhoord.

Geweldplegers aangehouden

ZEIST In de nacht van vrijdag op zatedag 20 januari heeft de politie twee jongens aangehouden in verband met openlijk geweld.

Omstreeks 04.00 uur werd een jongen, 17 jaar uit Soesterberg, op de Slotlaan door een groepje jongens om onbekende reden geschopt en geslagen. Op basis van het opgegeven signalement kon de politie op de Jagerlaan twee jongens aanhouden op verdenking van het geweld. Beide jongens, 16 en 17 jaar uit Utrecht en Schalkwijk, zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.