Politie Drenthe

Zondag

Meppel, 20-01-2008

Na achtervolging gepakt
MEPPEL De politie heeft een 22-jarige automobilist uit Meppel aangehouden na een korte achtervolging. De man reed zondagochtend tegen het verkeer in over de Hoogeveenseweg in Meppel en trok daarop de aandacht van surveilleerden agenten. Het stopteken negeerde de Meppelaar. Hierop werd de achtervolging ingezet. Op de Lankhorstweg reed de man zich zelf vast in de modder. De man verklaarde dat hij speed gebruikt had. Een bloedproef is afgenomen om dit vast te stellen. Duidelijk was dat de man alcohol gedronken had (het test resultaat: 140 µg/l, ongeveer 0,3 promille). Een gevaarlijk combinatie alcohol en drugs. Een proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-105515) Politie controle
EMMEN zaterdag tussen 09.00 en 11.00 uur heeft de politie een controle gehouden. Tijdens de verkeerscontrole is gecontroleerd op de Rondweg, de Abeltasmanstraat, Phileas Foggstraat en de Dordsestraat. Bij de controle werd gebruik gemaakt van een lasergun. 10 bestuurders reden te snel en werden aangehouden voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Verder hadden vier bestuurders de verlichting van hun aanhanger niet in orde, tweemaal was de verlichting van een auto niet goed, daarnaast hadden twee automobilisten hun kentekenbewijs niet op zak. Alle overtreders hebben een waarschuwing gekregen en geen bekeuring vanwege de politie acties. (08105338)

Kunt u helpen?
SCHOONEBEEK Was u zondagochtend tegen half een in de omgeving van centrum van Schoonebeek en heeft u de volgende man gezien:
* Man ongeveer 1.75m lang

* Met een zwarte pet

* En een ¾ jas en spijkerbroek

Dan wil de politie graag met u in contact komen. Rond dat tijdstip werd aan de Bongerd ingebroken in een auto. De eigenaar een 19-jarige inwoner van Schoonebeek hoorde een bons en zag dat werd ingebroken in zijn auto. De man bedacht zich geen moment en sprintte naar buiten. Inmiddels zette de dief het op een lopen In de omgeving de supermarkt C1000 aan de Europaweg raakt de eigenaar het zicht op de verdachte kwijt. Uw tips kunt doorgeven via 0800-8844 of anoniem 0800-7000. (08-105478)

220 euro boete na belediging
EMMEN Een 23-jarige Emmenaar heeft zichzelf zondagochtend een bekeuring van 220,- bezorgd. De man spuugde naar surveillerende agenten en vond het nodig zich beledigend uit te laten. De agenten die gewoon aan het werk waren, waren hier niet van gediend en hebben de man meegenomen naar het bureau. (08105529)

Man verzet zich bij aanhouding
NIEUW WEERDINGE In een woning is zaterdagmiddag een 42-jarige vrouw bedreigd door haar 31-jarige ex-vriend. De man dreigde zich zelf in brand te steken. Bij de aanhouding verzette de man zich fors. (08105396)

Brand in een schuur
NIEUW WEERDINGE Zaterdagavond rond kwart voor elf ontstond er brand in een schuur aan de P. Beugelstraat. Het dak van de schuur bestond uit asbest platen. Door de brandweer zijn vier tuinen afgezet en de inwoners geïnformeerd om hun tuin zo min mogelijk te gebruiken tot het asbest is opgeruimd. (08-105457)

Man aangehouden na vernielen raam
HOOGEEVEEN De politie heeft een 29-jarige man aangehouden die zondagochtend vroeg een ruit ingooide bij een woning aan de Van Laarstraat. Door een buurtgenoot werd nog gepoogd de man te grijpen. De politie heeft de uit Witteveen afkomstige man even later kunnen aanhouden. (08105490)

Aangifte mishandeling
BEILEN Een 21-jarige Emmense werd zaterdagnacht in een uitgaansgelegenheid gestompt door haar 22-jarige ex-vriend uit Oosterhesselen. De vrouw deed hiervan aangifte bij de politie. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Een proces-verbaal wordt opgemaakt (08105498)

Sigaretten gestolen
GIETEN Een 14-jarige meisje uit de gemeente Aa en Hunze viel zaterdag door de mand toen zij pakjes sigaretten wilde stelen. Het meisje had twee pakjes in haar mouw gestopt. Bij de kassa viel er echter één pakje eruit. De ouders van het meisje zijn in kennis gesteld (08-105381)

Aanrijding tussen scooter en auto
HOOGEVEEN Een 39-jarige Hoogeveense stak zaterdagmiddag met haar auto de Zuidwoldigerweg over. De vrouw kwam uit de Jos van Aalderenlaan en reed in de richting van het ziekenhuis. Toen zij de kruising bijna over hoorde zij een knal en zag zij een 63-jarige scooterbestuurder uit Zuidwolde en zijn 60-jarige Hoogeveense vriendin van de scooter vallen. De twee kwamen voor haar van rechts en waren onderweg vanuit het centrum richting Zuidwolde. De beide scooteraars zijn voor onderzoek meegenomen naar het Bethesdaziekenhuis. (08105370)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dana Kragten tel. 0592 - 45 1280.