Politie Groningen

Verdachte aangehouden na overval

Groningen, 20-01-2008 o De politie heeft zaterdagavond op de Gorechtkade in Groningen een onbekende man aangehouden. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een gewapende overval eerder die avond op een snackbar aan de Bedumerweg.

Drie onbekende personen kwamen rond 23.00 uur de snackbar binnen. Een van hen bedreigde een medewerker met een vuurwapengelijkend voorwerp. De overvallers, die hun gezichten hadden afgedekt, gingen er vandoor nadat de medewerker en een getuige zich verzetten. Agenten in een politieauto zagen een half uur later drie verdachte personen bij een bushok op de Oosterhamrikbaan. Bij het aanrijden van de dienstauto ging het trio er vandoor. Na een korte achtervolging werd de verdachte aangehouden. De andere twee wisten te ontkomen. De aangehouden man is meegenomen naar het politiebureau en is ingesloten.

De politie doet verder onderzoek en wil graag spreken met mensen die rond de genoemde tijdstippen iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Bedumerweg en de Oosterhamrikbaan. De politie is bereikbaar via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).