Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (19 en 20/1)

TILBURG, 20 januari 2008

Zes arrestaties tijdens horecatoezicht

TILBURG: De politie heeft dit weekend zes arrestaties verricht tijdens het horecatoezicht in de Tilburgse binnenstad. Zowel in de nacht van vrijdag op zaterdag als die van zaterdag op zondag bleef de teller op drie staan. Een 21-jarige Tilburger werd tijdens een incident met een kapot glas in zijn hals gestoken. De dader daarvan is nog niet opgepakt.

Vrijdag op zaterdag
De politie kreeg rond 02.00 uur een melding dat er een incident had plaats gevonden bij een café op het Piusplein. Daar bleek een 21-jarige Tilburger mishandeld te zijn door twee nog onbekende daders. Bij de deur had het slachtoffer met zijn vriend onenigheid met het duo gekregen. Een van de daders had daarop een kapot glas in het gelaat en hals van de 21-jarige man gedrukt. Hij had een bebloede wond van ongeveer 1 cm2 ter hoogte van zijn rechteroog en een snijwond in zijn hals. Hij moest daarvoor in het ziekenhuis behandeld worden.

Agenten zagen dat een 33-jarige man uit Capelle aan de IJssel op de Heuvel zonder enige aanleiding een voorbijganger een duw gaf. Hij was zichtbaar dronken. Een agent sprak hem op zijn gedrag aan waarna hij de diender bij diens keel pakte. Hij werd aangehouden. Een 27-jarige Tilburger, kennelijk een maat van de verdachte, bemoeide zich er mee en beledigde de agenten hij werd ook aangehouden.

Omstreeks 04.00 uur werd bij garage de Heuvelpoort een 28-jarige man uit Den Bosch opgepakt. Hij klom over het hek wat toegang geeft tot de garage. Hij kon geen parkeerkaartje overleggen en werd daarom aangehouden voor het zich bevinden op verboden terrein.

Zaterdag op zondag
Omstreeks 01.20 uur werd een vechtpartij voor een café aan de Paleisring gemeld. De politie arresteerde twee verdachten, twee Tilburgers van 25 en 36 jaar. Een 21-jarige Tilburger werd omstreeks 04.15 uur aangehouden op de Heuvelring, waar hij betrokken was bij een vechtpartij.

Dronken man rijdt tegen lichtmast

TILBURG: Een 29-jarige Tilburger is vannacht, de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 04.20 uur op de Taxandriebaan met zijn auto tegen een lichtmast gehad. De lantaarnpaal was compleet uit de grond gereden. De agenten troffen die personen aan bij het ongeval. Een getuige wees de politie de bestuurder aan die de aanrijding had veroorzaakt. Dit bleek de 29-jarige Tilburger te zijn. Ter plaatse ontkende deze man nog dat hij de auto bestuurd had, aan het bureau gaf hij dat echter wel toe. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 645 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook bleek dat zijn auto geen geldige APK keuring meer had. Vermoedelijk is de auto ook niet verzekerd. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie treft pistool aan in auto
.
TILBURG: Een politieman heeft zaterdagavond tijdens de controle van de auto vaneen auto op de Umberstraat een pistool aangetroffen. De bestuurder van de auto, een 35-jarige Tilburger, die toegaf eigenaar te zijn van het vuurwapen, werd aangehouden. Een agent zag de bestuurder met zijn auto ter plaatse stilstaan. De diender besloot de auto in de gaten te houden, dit vanwege mogelijke auto-inbraken en drugshandel. Hij zag op een gegeven moment een scooterrijder contact maken met de bestuurder. Er ging iets van hand op hand. Vanwege deze situatie besloot de agent de auto te controleren. Hij vond onder de stoel van de bestuurder een pistool. Er werden geen drugs gevonden. Hij verklaarde het wapen aangeschaft te hebben omdat een familielid en hij door iemand bedreigd waren. Hij krijgt een proces-verbaal ingevolge de Wet Wapens en Munitie.

Man aangehouden na conflict in jongerencentrum

GOIRLE: De politie heeft vannacht omstreeks 01.35 uur op de St. Janstraat een 20-jarige man uit Goirle aangehouden omdat hij tijdens een opstootje voor het jongerencentrum een mes in zijn hand zou hebben gehad. De politie arresteerde de verdachte op basis van het opgegeven signalement. In zijn vestzak vonden de agenten een ingeklapt zakmes. De verdachte verklaarde dat er binnen iets gebeurd was waarbij zijn vriendin op de grond gevallen was. Hij had daarop iemand een flinke duw gegeven, hij ontkende met een mes in zijn hand te hebben gestaan. De politie gaat het incident verder onderzoeken.

Autodieven gepakt dankzij alerte getuige en politiehond

TILBURG: Een alerte bewoner heeft de politie zaterdagmorgen omstreeks 07.00 uur op het spoor gezet van twee autodieven. De getuige zag dat twee knapen rondscharrelden bij een geparkeerde Ford. Plotseling hoorde hij de claxon overgaan van de auto. De getuige zag de twee daders uit de auto komen en weglopen. Het slot van het rechtervoorportier bleek geforceerd te zijn. Tijdens de diefstalpoging was kennelijk het alarm van de auto in werking getreden. De politie arresteerde de twee verdachten Tilburgse jongens van 16 en 19 jaar op de Bellinistraat. Bij de arrestatie werd een politiehond ingezet. De agenten riepen tegen een van de verdachten dat hij moest blijven staan anders zou de hond, die luidkeels blafte gestuurd worden. De 19-jarige verdachte rende hard weg, waarna de hond gesteld werd. Hij beet de verdachte in diens rechteronderbeen. De verdachte werd in het ziekenhuis aan de bijtwond behandeld. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld. B

Rijder onder invloed aangehouden

TILBURG: De politie heeft de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 04.30 uur na een eenzijdig verkeersongeval op de Ringbaan Zuid, een 25-jarige Tilburger aangehouden ter zake rijden onder invloed. De automobilist was met de linkervoorzijde van de auto tegen een verkeerslicht gereden. Door de klap was het voertuig 180 graden gedraaid. De bestuurder blies 850 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbreker aangehouden dankzij een alerte getuige

TILBURG: De politie heeft de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 03.30 uur op de Dragonstraat een 19 jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van een poging inbraak in het buurthuis. Ter plaatse was met een stoeptegel een raam ingegooid. Het pand werd echter niet betreden. De politie kon de dader, een zwerver, op basis van het signalement opgegeven door een alerte getuige, direct arresteren. Hij is in verzekering gesteld.

Tilburger slaat uit boosheid met braadpan tegen ruiten taxi

TILBURG: Een 62-jarige Tilburger heeft vrijdagavond uit onvrede over het uitblijven van een deeltaxi met een braadpan tegen de voorruit en de ruiten aan de rechterzijkant van de taxi geslagen die uiteindelijk bij zijn woning in de wijk Loven-Besterd arriveerde.

Een taxichauffeur meldde het incident omstreeks 20.10 uur. Hij verklaarde dat hij naar een woning in de wijk Loven-Besterd was gegaan omdat hij daar omstreeks 19.50 uur opdracht toe kreeg van zijn centrale. Hij belde aan bij het adres. Er kwam een man naar buiten die een chroomkleurige braadpan in zijn hand hield. De man zei vervolgens tegen de chauffeur dat ie maar even moest wachten met instappen. Vervolgens begon de man tegen de voorruit en de ruiten aan de rechterzijkant van de taxi te slaan waardoor er schade ontstond. De chauffeur stapte vervolgens vlug in, reed weg en belde de politie.

De politie arresteerde de verdachte. Hij verklaarde dat hij vanwege suikerziekte en longemfyseem meerdere malen per week naar het ziekenhuis moet. Hij maakt voor het vervoer gebruik van de deeltaxi. Hij heeft al meerdere malen, zo verklaart hij, ervaren dat de taxis veel later arriveren dan is afgesproken. Zaterdag had hij om 16.15 uur een taxi besteld die om 17.15 zou arriveren. Dit gebeurde echter niet. Vervolgens had hij om 17.45 uur gebeld naar de deeltaxi, de centralist verwees hem naar het klachtennummer. Hierop werd de man boos, waarna hij een bedrijf, die naar zijn zeggen deelneemt aan de deeltaxi, rechtstreeks belde met het verzoek om een taxi. Hij belde rond 19.45 uur, waarna er 20 minuten later een taxi voor zijn woning stond. Hij liep daarop kwaad, dat het nu wel snel kon, naar buiten en sloeg daarop enkele keren met een braadpan op de voorruit en tegen de rechterzijde van de taxi. De omvang van de schade is niet bekend. De politie maakt proces-verbaal op.

Auteur: Willem van Hooijdonk