Politie Limburg-Noord

Politie houdt jongens aan voor wapenbezit

Datum: 20-01-2008
Tijd bericht: 11:06
Plaats: Venlo
De politie heeft zaterdagavond omstreeks 22.15 uur op de Straelseweg twee jongens van 16 jaar uit Venlo en Tegelen aangehouden omdat zij twee messen bij zich droegen. Ook onderzoekt de politie hun betrokkenheid bij een tasjesroof.

Omstreeks 22.00 uur lopen twee vrouwen van 27 en 31 jaar uit Venlo en Velden over de Parade. Als ze worden ingehaald door een scooter waarop twee personen zitten, grijpt de bijrijder de handtas van de 27-jarige vrouw uit haar handen. Zij blijft haar handtas vasthouden waardoor zij ten val komt en een stukje meegesleept wordt. Uiteindelijk laat ze de tas los. Ze loopt door het incident licht letsel aan haar elleboog, pols en heup op.

De vrouwen waarschuwen de politie en geven een signalement van de daders door. Agenten zoeken direct de omgeving af en zien op de Straelseweg de 2 verdachten staan bij een scooter. De jongens worden aangesproken door de agenten. Bij de controle van de scooter zien de agenten dat in de buddy 2 messen liggen. Hierop worden beide jongens aangehouden. Beiden zijn ingesloten voor verder onderzoek.
De betrokkenheid van de jongens bij de diefstal van de tas wordt nog onderzocht.