Politie Flevoland

Drie gewapende overvallen, waarvan één mislukt

Almere, 20-01-2008 o Afgelopend weekend zijn er in totaal drie gewapende overvallen gepleegd. Bij één van de overvallen gingen de daders er zonder geld vandoor. De politie is nog op zoek naar de daders. De overvallen vonden plaats bij en in een woning, in een fastfoodrestaurant en een slijterij. Gelukkig zijn er bij de overvallen geen gewonden gevallen, maar de slachtoffers zijn hevig aangeslagen. Aan de benadeelden is slachtofferhulp aangeboden.

De eerste overval vond vrijdagavond rond 18.15 uur plaats bij en in een woning in de Kameleonstraat. De 53-jarige bewoonster kwam aan in haar auto en werd daarna bedreigd met een steekwapen. De twee verdachten gingen met haar de woning in. Toen haar 51-jarige echtgenoot binnenkwam werd hij met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bedreigd. Nadat ze een onbekend geldbedrag hadden buitgemaakt, gingen de twee daders er met de bedrijfsauto van de vrouw vandoor.

De politie is nog op zoek naar een buurtbewoner die rond 18.15 uur zijn hond uitliet in de Kameleonstraat. De man wordt verzocht om contact op te nemen met de politie.

Zaterdagmorgen hebben twee onbekende mannen rond 10.30 uur gepoogd om een fastfoodrestaurant aan de Oorweg te overvallen. De twee kwamen de zaak binnen en bedreigden het aanwezige personeel en de gasten met vermoedelijk vuurwapens en eisten geld. Terwijl ze daar op wachtten kwam er een klant binnen en zijn ze er vandoor gegaan op een scooter. De twee mannen droegen donkere kleding en zwarte jassen. Ze hadden respectievelijk een pet of capuchon en een gekleurde sjaal voor hun gezicht en een bivakmuts op.

Twee onbekende mannen hebben zaterdagavond rond 20.30 uur een slijterij overvallen aan het Botplein. Ze kwamen binnen en bedreigden een 21-jarige vrouw die in de winkel werkt met op vuurwapens gelijkende voorwerpen. De daders gingen er met een onbekend bedrag vandoor op een zilverkleurige scooter. Verder waren er geen mensen aanwezig in de slijterij. De twee mannen droegen donkere kleding, een zwarte jas. Ze hadden een pet of capuchon op en een gekleurde sjaal voor hun gezicht. Eén van de mannen droeg een tas van de Bijenkorf. De politie sluit niet uit dat de twee ook betrokken zouden zijn bij de overval op het fastfoodrestaurant.

Tips en info

Politie Flevoland neemt de overvallen zeer serieus en is begonnen met een uitgebreid onderzoek. Iedereen die getuige is geweest van de incidenten of daarover meer informatie heeft, wordt verzocht om contact op te nemen met de politie in Almere op 0900-8844 en te vragen naar de districtsrecherche Zuid. Ken jij de dader, maar kent de dader jou ook? Geef informatie door via Meld Anoniem: 0800-7000.