Persberichten Eemland noord, 13.00 uur

Utrecht, 20-01-2008

Nepagent aangehouden

MUIDEN Vrijdagmiddag omstreeks 13.00 uur heeft de politie een man aangehouden omdat hij zich voordeed als een politieagent.

Een politiemedewerker van een ander korps reed op de A1 ter hoogte van Muiden toen hij door een personenauto van de weg werd gedrukt. De bestuurder van deze personenauto liet daarbij een bordje politie zien. Een man stapte uit en deed zich voor als politieagent. Toen de echte politiemedewerker zich kenbaar maakte, ging de nepagent er snel vandoor. De politiemedewerker achterhaalde waar het voertuig vandaan kwam en schakelde de assistentie van het politiedistrict Eemland noord in. Zij konden vervolgens de verdachte, 40 jaar, in zijn woning in Baarn aanhouden. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Verkeersongeval letsel

SOEST Vrijdagmiddag 18 januari vond op de Birkstraat een ongeval plaats waarbij een fietser letsel opliep.

Omstreeks 13.30 uur wilde een bestuurder van een personenauto op de Birkstraat afslaan en gaf daarbij twee fietsers voorrang die rechtdoor reden. Een andere bestuurder die de personenauto van achteren naderde, zag dit te laat en reed tegen de personenauto aan. De voorste personenauto schoof hierdoor naar voren, waardoor de twee fietsers werden geraakt en beiden in de greppel naast het fietspad belandden. Een van hen, een 79-jarige man uit Soest, liep hierdoor letsel aan been, rug en hoofd op en is voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zijn 79-jarige echtgenote bleef ongedeerd. De Birkstraat is door het ongeval twee uur afgesloten geweest. De politie onderzoekt het ongeval.

Aanrijding letsel

SOEST Zaterdagmiddag 19 januari vond op de kruising van de Pelikaanweg en de Schrikslaan een aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een van de bestuurders liep daarbij letsel aan zijn nek op.

Omstreeks 12.30 uur verleende een bestuurder uit Soesterberg geen voorrang aan een auto die voor hem van rechts kwam. Een aanrijding was het gevolg. De 56-jarige man uit Soesterberg werd vervolgens voor letsel aan zijn nek overgebracht naa het ziekenhuis. De andere bestuurster, 75 jaar uit Soest kwam met de schrik vrij. De politie onderzoekt de aanrijding.

Snelheidscontrole

BAARN Zaterdag 19 januari hield de politie tussen 14.00 en 16.00 uur een snelheidscontrole op de Bisschopsweg.

In totaal passeerden 1003 voertuigen de radar waarvan 72 bestuurders de maximumsnelheid van 80 km/u overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 116 km/u.