Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (20/1)

OOSTERHOUT NB, 20 januari 2008

Rijder onder invloed aangehouden

RIJSWIJK (NB): De politie heeft vannacht omstreeks 01.45 uur op de Rijswijksesteeg een 32-jarige inwoner van Geertruidenberg aangehouden ter zake rijden onder invloed. De automobilist blies tijdens de controle 515 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan. Hij had naar eigen zeggen vijf flesjes bier gedronken. De politie maakt proces-verbaal op.

Bromfietser aangehouden na negeren stopteken

RIJEN: De politie heeft zaterdagavond omstreeks 23.15 uur op de Galgelrijs een 21-jarige man uit Gouda aangehouden ter zake diverse overtredingen. De agenten gaven de verdachte die op een bromfiets reed een stopteken. Dit negeerde hij, maar hij kon uiteindelijk toch staande gehouden worden. Hij reed bovendien zonder helm en had ook geen legitimatiebewijs bij zich. Ook had hij geen bromfietscertificaat op zak. Hij vertelde de agenten dat hij snel ergens naar toe moest en dat de bescheiden in een andere jas zaten. Hij krijgt voor alle overtredingen een proces-verbaal.

Politie onderzoekt inbraken

KAATSHEUVEL: Vannacht is omstreeks 02.00 uur ingebroken in een pand aan de Bernsehoef. De daders hebben een raam van een roldeur ingeslagen. Er werden diverse stukken hydraulisch gereedschap en een aggregaat gestolen. Het tijdstip van de inbraak is vastgesteld omdat er een alarm binnenkwam. De daders zijn niet meer aangetroffen.

RIJEN: Bij een inbraak in een restaurant aan de Rijksweg zijn vannacht twee gokautomaten open gebroken. De voordeur werd aan de voorzijde met een koevoet geforceerd.

Brandje in speeltoestel

WERKENDAM: De brandweer heeft vannacht op de Havenstraat omstreeks 02.20 uur een brandje in een speeltoestel geblust. Aanvankelijk werd gemeld dat het om een schuurtje ging. Dit bleek niet het geval te zijn.

Dronken man rijdt met auto tegen vangrail

OOSTERHOUT: Vannacht werd omstreeks 04.00 uur door een medewerker van een beveiligingsdienst aan het Wilheminakanaal Noord onder de brug van de A27, een auto aangetroffen. De rechterzijde van de auto was tegen de vangrail aangereden. De motor stond uit en de ruitenwissers stonden aan. Ook was de verlichting ontstoken. In de auto lag achter het stuur, naar later bleek, een 39-jarige man uit Etten-Leur. Na aanroepen door een agent wankelde hij zelf uit de auto. Hij bleek erg dronken te zijn. Aan het bureau werd voor de zekerheid een ambulance gebeld omdat hij uit de auto viel en vrijwel niet aanspreekbaar was. In het ziekenhuis is bloed afgenomen. De man is vanwege zijn toestand nog niet gehoord.

Auteur: Willem van Hooijdonk