Persberichten Heuvelrug, 13.15 uur

Utrecht, 20-01-2008

Getuigenoproep vernieling brievenbussen

VEENENDAAL - Op 7 januari is door een nog onbekend persoon zwaar vuurwerk gegooid in twee brievenbussen van een appartementencomplex aan de Zandstraat in Veenendaal. Hierbij raakte een 72-jarige bewoner aan een oor doof.

Het slachtoffer wilde omstreeks 20.00 uur de post uit zijn brievenbus pakken, toen er plotseling twee andere brievenbussen bij het appartementencomplex met een harde knal werden opgeblazen. Vervolgens zag het slachtoffer een persoon hard wegrennen in de richting van de Zandstraat en de Weverij. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug. U kunt 112 bellen, als u de verdachte zelf ziet, of anders belt u 0900-8844 (lokaal tarief).

Vernielers aangehouden

VEENENDAAL - In de nacht van vrijdag op zaterdag 19 januari heeft de politie twee jongens aangehouden op de Veenslag in verband met diverse vernielingen.

Omstreeks 01.30 uur zagen surveillanten twee jongens in de buurt van het station tegen fietsen trappen en een fiets tegen een winkelruit gooien. Na een korte achtervolging konden de jongens worden aangehouden. Beide jongens, 17 en 16 jaar, komen uit Veenendaal. Zij zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau waar bleek dat zij diezelfde nacht ook de ruiten van een supermarkt aan de Veenslag hebben vernield. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte diefstal

VEENENDAAL Zaterdagmiddag omstreeks 12.15 uur werd de mobiele telefoon van een winkelmedewerkster aan de Passage gestolen.

Het slachtoffer herkende op het politiebureau bij de fotoconfrontatie de verdachte waarop deze in zijn woning in Veenendaal door de politie is aangehouden. De 11-jarige verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.