Ingezonden persbericht


PERSBERICHT / UITNODIGING

Filmstart.nl
Alles voor de Nederlandse filmwereld op één centraal punt!

NEDERLANDSE FILMWERELD OP WEG NAAR HEUSE COMMUNITYVORMING OP HET INTERNET!

De website voor NEDERLANDSE FILMMAKERS is vernieuwd. Officiële lancering op 20 januari 2008 in Overtoom 301. Kom langs en sluit je aan!

Op 20 januari 2008 in de Overtoom 301 wordt de lang verwachte vernieuwde website Filmstart.nl gelanceerd. Opgezet door filmstudenten in 1999, is deze website inmiddels uitgegroeid van een portal naar een online community, onmisbaar voor iedereen die zich serieus met film bezig houdt.

De ontwikkelingen op het Internet schrijden voort, en Filmstart zit dus ook niet stil.
Nieuw op de site zijn ondermeer het geavanceerde MESSAGE BOARD, de VRAAGBAAK, en FILMNIEUWS uit de filmwereld. Daarnaast wordt elke dag een bijzondere website uitgelicht in de rubriek 'in the picture' en zijn er tal van interactieve functies aan de site toegevoegd.

Filmstart heeft steeds als doel mensen met een liefde voor de Nederlandse film wegwijs te maken op het Internet plus te zorgen dat men elkaar kan vinden voor eventuele creatieve samenwerking. De site werkt drempelverlagend en informerend. Filmstart ondersteund zoveel mogelijk nieuwe initiatieven en streeft naar meer groepsvorming binnen de Nederlandse filmwereld. Doe mee!

In totaal telt Filmstart nu 26 subpagina's en méér dan 6000 links. De site wordt bezocht door 2600 mensen per dag. De redactie bestaat uit circa 16 mensen uit verschillende sectoren van de filmwereld en blijft zichzelf vernieuwen. Filmstart.nl is een non-for-profit site en we draagt zoveel mogelijk bij aan de ontwikkeling van de Nederlandse filmwereld op het Internet.

Wij zouden het zeer op prijs stellen als u aandacht wilt geven aan de vernieuwing van Filmstart in uw blad of website. U bent ook van harte uitgenodigd om de lancering bij te wonen. De 'officiële ceremonie' vindt plaats op 20 januari om 19:00h in OT301 (de oude filmacademie) tijdens de KORTE FILM AVOND FUTURE SHORTS. Adres: Overtoom 301 te Amsterdam. De site zal live overgaan van de oude versie naar de nieuwe, er zal champagne worden ontkurkt en een live optreden plaats vinden van een bijzondere Nederlandse act: singer/ songwriter Klaske Oenema. Uiteraard kunt u ook genieten van de bijzondere selectie van Internationale korte films die wij vertonen tijdens deze avond (filmscreenings voor en na de lancering om 17:00h en 20:00h).

We hopen u te zien!

Een hartelijke groet,

Stichting Filmnetwerk

de Filmstart.nl webcrew

Filmstart.nl
Alles voor de Nederlandse filmwereld.

Stichting Filmnetwerk / Filmstart.nl:
Fedor Sendak Limperg - Algemeen Directeur
Tel: 020-6818083 / 06-41219656
E-mail: mail@filmnetwerk.org Website: www.filmstart.nl

Publiciteit:

Patrick Timmermans

patrick@filmnetwerk.org

#################