Time : 19:02:09
Date : 16 January 2008
Sender Name: KORTRIJK XPO

Boonen en Bettini niet naar Tour Down Under maar wel op Velofollies

Net zoals tal van renners zullen ook Tom Boonen en Paolo Bettini de Tour Down Under links laten liggen om naar Velofollies in Kortrijk Xpo af te zakken. De 2de editie van Velofollies kondigt zich namelijk aan van vrijdag 18 t.e.m. zondag 20 januari 2008 in Kortrijk Xpo. Het succesvolle concept van activiteiten, shows, aanwezige ploegen en renners, standen met fietsen en accessoires, e.d. blijft de rode draad door Velofollies. Dit jaar wordt bovendien een extra focus gelegd op de wielersport. Met een nieuwe datum, aan de start van het wielerseizoen, aangepaste openingsuren met nocturne op vrijdag en een democratische toegangsprijs voor bezoekers is de succesformule compleet.

Centraal op Velofollies staan ook dit jaar de ploegvoorstellingen van diverse teams in een speciaal hiervoor gecreëerd decor. Het grote publiek kan daarbij voor het eerst een ploegvoorstelling live meemaken. Met aansluitend signeersessies, interviews met bekende moderators, meet & greet mogelijkheden met de renners,...wordt dit voor iedereen een onvergetelijke ervaring. Op vrijdag 18 januari 2008 om 16u stelt QuickStep er hun nieuwe ploeg voor met o.a. Paolo Bettini, Tom Boonen, Gert Steegmans en Stijn Devolder!

Spektakel is er dan opnieuw verzekerd met de 2de editie van het Belgisch Kampioenschap BMX Indoor op één van de grootste indoor BMX-parcours in Europa: meer dan 350 meter lang en opgebouwd met ruim 2.000 ton aarde! Bovendien is Velofollies in 2008 de thuishaven van de eerste ronde van de 2008 UCI Trials World Cup: de trial- wereldtop zakt in januari dan ook af naar Kortrijk! Tenslotte wordt op Velofollies een heuse indoor cycling zone ingericht met de nieuwe Johan Museeuw-spinning fietsen. Bezoekers kunnen meetrainen met renners en oud-renners zoals Nico Mattan, Johan Museeuw,.... Op zaterdag 19 januari kan u op Velofollies ook een MTB-rit doorheen het West-Vlaamse landschap meepikken. Bellegem staat er centraal als Dorp van de Ronde van Vlaanderen 2008!

Naast spektakel en actie is ook ruimte voor het opsnuiven van de echte flandrien-sfeer. In een gezellige brasserie sfeer zijn op Velofollies dagelijks praatcafés mee te maken met wielrenners, ploegleiders oude gloriën, e.d O.a. wielericoon Jean-Marie Leblanc komt tijdens deze praatcafés aan bod, maar ook Serge Baguet, Johan Museeuw en Nico Mattan. Jean-Marie Leblanc signeert er op vrijdag zijn nieuwe boek "Le Tour de ma Vie" en ook Frank Vandenbroucke zal er op zondag een aantal handtekeningen plaatsen.

Op Velofollies kan de bezoeker natuurlijk ook de nieuwste fietsmodellen en -accessoires ontdekken. Op de commerciële standen verspreid over de verschillende hallen is ook aankoop mogelijk. Topmerken als Specialized, Campagnolo, Cannondale, Granville, Scott, Ridley... zijn opnieuw vertegenwoordigd. Tijdens de verschillende modeshows kan u bovendien de nieuwste fietskledij "in actie" bewonderen.

Velofollies vindt plaats op vrijdag 18 januari 2008 van 14u tot 22u en op zaterdag 19 en zondag 20 januari telkens van 10u tot 19u in Kortrijk Xpo. De toegangsprijs bedraagt voor volwassenen 9 ¤, een
3-daags ticket kost 20 ¤. Kinderen onder 12 jaar kunnen Velofollies bezoeken aan 4 ¤. Een kortingsbon van 1 ¤ kan u via www.velofollies.be opvragen.

Bijlage bij dit persbericht ook beschikbaar op www.pressreleases.be

Meer Info:
Kortrijk Xpo
Pieter Desmet
056 24 11 11
velofollies@kortrijkxpo.com
www.velofollies.be

URL: http://www.velofollies.be