Nieuwe startpagina voor weblogs gelanceerd


HAARLEM, 20080120 -- Op babl (www.babl.nl) kan iedereen sinds vandaag in drie stappen een weblog (´babl´) beginnen. Babl combineert de eigenschappen van een startpagina, een microblog en een forum. Per babl staat één onderwerp centraal, zijn tekstberichten maximaal 200 karakters lang en kunnen mensen meepraten door lid te worden van één of meer babls.

Elke babl is in potentie een startpunt voor informatie over één onderwerp (of voor één gebruikersgroep). Zo moet kinderen.babl.nl uitgroeien tot een bron van informatie & tips van en voor (jonge) ouders. Omdat een babl leden heeft is ieder lid deels eigenaar van de babl. Op dit moment zijn er 25 babls actief.

Kenmerkend voor babl is de laagdrempeligheid: een berichtje tikken van maximaal 200 tekens is all it takes. Het aanmaken van een babl is daarnaast erg eenvoudig. Verder kan elke beheerder desgewenst zelf bepalen wie mee mag bablen (door deze mensen uit te nodigen). Ook een gesloten babl is mogelijk: alleen zichtbaar voor leden, onzichtbaar voor Google.

Babl is een concept van Feeder Media BV, makers van de microblogs van dagblad Metro (blog.metronieuws.nl) en ondernemersplatform Zibb (shoutbox.zibb.nl).





Feeder Media BV