Gemeente Apeldoorn


Pers info
Nummer
09

Op dit persbericht rust een embargo tot zondag 20 januari 2008 om 11.30 uur.

Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw H.A. van Haeften-Treffers

Mevrouw H.A. van Haeften-Treffers (80) ontvangt zondag 20 januari 2008 uit handen van loco-burgemeester M.M. Boddeke de versierselen behorende bij haar benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurt tijdens de viering van haar 40-jarig jubileum als organiste in Apeldoorn, met een feestelijke dienst in de Regentessekerk.

Mevrouw Hilda van Haeften werd in 1968 dirigent van het kinderkoor Wenum Wiesel en in die tijd was zij tevens organist van de Pniëlkerk in Wenum Wiesel. In 1970 was zij mede-oprichter van de Veluwse Cantorij. Als actief lid zingt ze nog steeds mee en bespeelt ze orgel en klavecimbel. Kort na haar debuut in de Pniëlkerk werd mevrouw Van Haeften organiste in de Regentessekerk, waar zij nog steeds het grootste deel van de muzikale begeleiding van de kerkdiensten verzorgt en tevens - dankzij haar uitgebreide netwerk - nieuwe organisten weet op te sporen.
Ook nu nog is mevrouw Van Haeften volop bezig met nieuwe initiatieven. Zo trad zij in 2006 toe tot de regionale stichting AngelaProDeo. Deze stichting geeft concerten waarvan de opbrengsten van de collecte en de cd-verkoop ten goede komen aan goede doelen.

Einde persbericht