NPS/VARA/VPRO
vpro | nps | vara / BUITENHOF NIEUWSBRIEF /

19 januari 2008
www.buitenhoftv.nl
Buitenhof 20 januari 2008
Zondag, 12.05 uur, Nederland 1.

Het R-woord en de gevolgen voor Europa

Optimisme of sombere vooruitzichten? Wel of geen recessie in Amerika? Hoe staat Nederland er economisch voor de komende jaren. Na de peptalk van het kabinet geeft de president van de Nederlandsche Bank zijn visie op de gevolgen van de kredietcrisis in Amerika. Hoe lang gaat de crisis duren en wat zijn de effecten op de langere termijn. Welke lessen kunnen we trekken en is zo'n crisis in de toekomst te voorkomen? Ook geeft Nout Wellink een analyse over de oprukkende geldschieters uit het Midden Oosten en Azië, die worstelende Amerikaanse banken te hulp schieten.

Nederlandse diplomaat Serry: topspeler in vredesproces

Een exclusief interview met Robert Serry, de hoogste vertegenwoordiger van de Verenigde Naties in het Midden-Oosten. Samen met de VS, Rusland en EU vormt hij het zogenaamde "kwartet", dat het vredesproces tussen Israël en de Palestijnen weer op de rails moet krijgen. Een gesprek over het uitvoeren van VN resoluties, Serry´s samenwerking met Fatah en Hamas en zijn overleg met de Israëlische regering. Eerder was deze Nederlandse topdiplomaat ook al actief in het Midden Oosten conflict als steunpilaar van Max van der Stoel. Ook was Serry Nederlands ambassadeur in Ierland en topdiplomaat bij de NAVO in Brussel.

Presentatie: Rob Trip
Columnist: Jos de Beus
Eindredactie: Corinne Hegeman

>

NB De hier genoemde onderwerpen zijn onder voorbehoud en kunnen door de actualiteit nog gewijzigd worden.

BUITENHOF zondag 20 januari, 12.05 uur, Nederland 1.
Presentatie: Rob Trip
Columnist: Jos de Beus
Eindredactie: Corinne Hegeman
Redactie: Jan van Friesland, Peter van Ingen, Leonard Ornstein, Clairy Polak, Herman Schulte Nordholt, Hans van Scharen, Rob Trip, Ad Verbrugge
Webredactie: Lotte Werkema

Buitenhof wordt afwisselend gepresenteerd door (v.l.n.r.) Peter van Ingen, Clairy Polak en Rob Trip.
>

Uitzending: 20 januari 12.05 uur op Nederland 2. Herhaling: maandagochtend 10.30 uur op Nederland 2.

Op buitenhoftv.nl:
Na elke uitzending vindt u op www.buitenhoftv.nl informatie over de in het programma besproken onderwerpen. Verder kunt u er deze en eerdere afleveringen van Buitenhof nog eens als streaming video bekijken (vanaf de namiddag) en kunt u de column nog eens rustig nalezen.

Reageren? Mail: buitenhof@vpro.nl