Universiteit van Tilburg

Universiteit van Tilburg 10 januari 2008

Universiteit van Tilburg ontvangt 115 uitwisselingsstudenten

Welcome Week in Tilburg vanaf 21 januari

Vanaf maandag 21 januari organiseert de Universiteit van Tilburg wederom een Welcome Week voor buitenlandse studenten. De eerste van 115 nieuwe uitwisselingsstudenten worden de vrijdag daarvoor al afgehaald op het station. De studenten volgen een introductieprogramma van een week met onder andere een ontvangst op het stadhuis.

De uitwisselingsstudenten zijn afkomstig uit toenemend aantal verschillende landen, dit semester 34. Ook een toenemend aantal studenten (70 dit semester) komt van buiten Europa, zoals het Caribisch gebied, Thailand, Chili en Australië. De grootste groepen komen uit Turkije (12 studenten), Italië (10) en Frankrijk (8). Allemaal studeren ze tot de zomervakantie in Tilburg. Iets meer dan de helft is economiestudent.

De Welcome Week start op maandagochtend met een welkomstwoord door Rector Magnificus prof. dr. Frank van der Duyn Schouten. Een film met impressies en ervaringen van internationale studenten in Tilburg zal de studenten vervolgens een eerste indruk geven van studeren in Tilburg.
Verder staat een rondleiding over de universitaire campus en door de stad op het programma, een spoedcursus computer- en bibliotheekgebruik en workshops over bijvoorbeeld het Nederlandse softdrugsbeleid en culture shock. Nieuw dit semester is de ontvangst van alle studenten door de Gemeente Tilburg op het stadhuis op de dinsdagmiddag.