Gemeente Deventer

hemelboom

Kleinste rotonde van Deventer krijgt hemelboom

Op het pleintje van het verkeersknooppunt Noordenbergstraat, Molenstraat, Korte Noordenbergstraat, Papenstraat, Bruijnssteeg en Noordenbergschild wordt op maandag 21 januari om 16:45 een hemelboom geplant door burgemeester Andries Heidema en wijkwethouder Andries van den Berg.

Het initiatief voor het planten van de boom komt van bewoners uit het Noordenbergkwartier. Iedereen uit de buurt is van harte uitgenodigd om de burgemeester en wijkwethouder aan te moedigen om de klus te klaren. Om 17:00 moet de boom er staan en volgt een wandeling naar de Fermerie.

In de Fermerie worden onder het genot van een hapje en een drankje toespraken gehouden waarbij de geschiedenis van de buurt aandacht zal krijgen. Zo is het bijvoorbeeld 30 jaar geleden dat het Buurt- en informatiecentrum Noordenbergkwartier in de voormalige paardenslagerij van Wim van Essen werd opgeleverd en dat op de plek van de rotonde een groot buurtfeest werd gevierd. Het was toen nog een verkrotte wijk, decor van "Een brug te ver".

Om 18:00 eindigt het officiële deel van de feestelijke boomplanting.

Publicatiedatum: 10-1-2008
De kleinste rotonde van Deventer

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging donderdag 10 januari 2008