Gemeente Aalten


14-01-2008
Landbouwontwikkelingsgebied Lintelo
Informatiebijeenkomst 21 januari 2008

INFORMATIEBIJEENKOMST LANDBOUWONTWIKKELINGSGEBIED LINTELO 21 JANUARI, OM 20.00 UUR ZAL BRUGGINK DE HEURNE

Het landbouwontwikkelingsgebied is in het kader van het Reconstructieplan Achterhoek en Liemers als zodanig aangewezen door Provinciale Staten van Gelderland. In dit reconstructieplan zijn verschillende belangen gewogen met het oog op de ontwikkeling van agrarische bedrijven. Daar waar enerzijds de mogelijkheden zijn beperkt, is er anderzijds ruimte voor ontwikkeling gegeven, uiteraard binnen de wettelijke kaders. Wij zullen de in het kader van het reconstructieplan gemaakte afspraken respecteren.

De mogelijke invulling van het landbouwontwikkelingsgebied zal via een interactief proces tot stand komen.
Er zal zorgvuldig met de belangen van de inwoners van het gebied en de omgeving worden omgegaan.

De komende periode zal in de eerste plaats worden onderzocht hoeveel milieuruimte daadwerkelijk nog beschikbaar is binnen het landbouwontwikkelingsgebied voor de intensieve veehouderij. Aan de hand daarvan zal een visie worden ontwikkeld op welke wijze met die ruimte kan worden omgegaan.

Op maandagavond 21 januari a.s., aanvang 20.00 uur, wordt met name voor de inwoners van Lintelo een informatiebijeenkomst gehouden in zaal Bruggink in De Heurne. Overige belangstellenden zijn ook welkom

De agenda voor deze avond is als volgt:
a. Opening.
b. Toelichting door de provincie over het Reconstructieplan Achterhoek en Liemers en de uitvoering/realisering daarvan; c. Uiteenzetting door wethouder Ten Voorde van het gemeentelijke standpunt in het kader van het reconstructieproces. d. Toelichting wat er door de gemeente wordt gedaan ten aanzien van de beleidsruimte en op welke wijze de samenleving daarbij wordt betrokken.
e. Pauze
f. Vragenronde.
e. Sluiting.

U bent dan van harte welkom.