Gemeente Haaksbergen

Voorlichting over hulp bij hartfalen

Uw buurman in de Hoeve krijgt een hartstilstand en u bent erbij. Wat dan? Voor veel mensen is dat een vraagteken. Omdat het om mensenlevens gaat moeten we echter wel weten wat we moeten doen. In St. Isidorushoeve komt een AED-apparaat te hangen, een Automatische Externe Defibrillator, te gebruiken bij hartfalen. Zo veel mogelijk inwoners moeten weten hoe ze daarmee om moeten gaan en wat de eerste acties zijn wanneer zich zo'n situatie voordoet. Daarom hoopt de gemeente op zo veel mogelijk inwoners bij een voorlichtingsavond over dit onderwerp op 21 januari.

De gemeente biedt geïnteresseerde inwoners een cursus reanimeren en omgaan met een AED-apparaat aan. Op de voorlichtingsbijeenkomst op 21 januari (20.00 uur in 't Meuken in St. Isidorushoeve) krijgen bezoekers daarover meer informatie. Ze gaan dan nog niet daadwerkelijk oefenen, maar krijgen eerst nadere informatie waarna men zich kan opgeven. Het AED-apparaat wordt aangeschaft na diverse verzoeken vanuit de gemeenschap.

De gemeente hoopt dan ook, dat inwoners massaal hun betrokkenheid laten zien en de avond bezoeken! Kunt u niet komen, maar bent u wel geïnteresseerd neem dan contact op met Lidy Walderveen, medewerkster afdeling Welzijn van de gemeente Haaksbergen. Dat kan via e-mail (a.walderveen@haaksbergen.nl) of op woensdag of donderdag telefonisch (053-573 45 67).