Gemeente Barendrecht

pagina 1 van 1
Persbericht Gemeente Barendrecht
Eerste mini-conferentie over sociaal Barendrecht in 2025 BARENDRECHT (woensdag 16 januari) - Op maandag 21 januari vindt de eerste van de vier miniconferenties plaats over Barendrecht 2025. Deze conferentie staat volledig in het teken van een sociaal Barendrecht in 2025. De visie op sociaal Barendrecht is één van de vier pijlers van de conceptvisie met als thema 'Barendrecht investeert in ontmoeting'. Deze conceptvisie heeft u in de vorm van een kijkdoos thuis ontvangen. Voor de drie andere pijlers worden ook conferenties georganiseerd. De conferenties over de pijlers economie, ruimte en bestuur vinden respectievelijk plaats op 6, 8 en 15 februari. Op maandag 21 januari bent u vanaf 19.30 uur van harte welkom bij de eerste mini-conferentie over sociaal Barendrecht in 2025. De conferentie wordt gehouden in de bibliotheek van Carnisselande aan het Middeldijkerplein 248 en duurt tot 22.30 uur. De voorzitter van de conferentie, met als onderwerp sociaal Barendrecht in 2025, is dhr. Krommenhoek, bestuurssecretaris van Stichting Com Wonen. Gastspreker is dhr. C.A.M. Woerts, directeur van Feyenoord. U bent uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Op de conferentie worden drie stellingen voorgesteld waarover wordt gediscussieerd. De stellingen luiden als volgt:
1. In 2025 zijn de inwoners zelf verantwoordelijk voor het meedoen van kwetsbare mensen in Barendrecht, niet de gemeente.

2. In 2025 zijn inwoners van Barendrecht veel minder gemeentegebonden; voorzieningen kunnen daarom beter op regionaal niveau worden aangeboden.

3. De heer Woerts daagt u uit met een sportieve stelling die op de mini-conferentie bekend wordt gemaakt. Uw mening over deze onderwerpen wordt erg op prijs gesteld. Meer informatie over de mini-conferenties kunt u vinden op www.barendrecht2025.nl.
De SRV wagen staat op de markt
Ongeveer 100 Barendrechters werkten in 2007 met de gemeente samen aan drie perspectieven op de toekomst van Barendrecht. Een van die perspectieven luidde: "de SRV-man komt weer terug". Hier ligt de relatie met de aanschaf van de SRV-wagen door de gemeente. Op vrijdag 18 januari staat de SRV wagen van 10.00 tot 14.00 uur, in een nieuw jasje gestoken, op de markt. Dit is een goed moment om uw vragen te stellen en uw mening te geven over de conceptvisie. Het thema van de conceptvisie is ook 'Barendrecht investeert in ontmoeting'.



Gemeente Barendrecht