Gemeente Den Haag

Haagse feestjes rond Taxibus groot succes

De feesten van de gemeente Den Haag voor de gebruikers van de Taxibus blijken een groot succes. Theater Diligentia was maandag en dinsdag tot de nok gevuld. Maandag trad het de New Dutch Academy op met werken van Bach, en dinsdag verzorgde Tante Lien (Wieteke van Dort) een optreden. Het feestelijk drieluik wordt op maandag 21 januari afgesloten met een koffieconcert door de artiesten Dries Roelvink en Koos Albers.

Tante Lien (Wieteke van Dort) tijdens een optreden in Diligentia Volgens wethouder Bert van Alphen zit de Taxibus na een periode van grote malaise weer sterk in de lift. Dat is ook hard nodig ,,want deze vorm van vervoer moet de klanten de garantie bieden dat zij - vaak met lichamelijke beperkingen - kunnen blijven deelnemen aan het sociaal verkeer.

Onbeperkt gebruik
Na een periode van veel klachten over de punctualiteit van de Taxibus greep de gemeente Den Haag in. Het resultaat mocht er zijn: maakten de bussen in maart 2007 zon 800 ritten per dag; in december van hetzelfde jaar was dit aantal gestegen tot duizend. Het aantal klachten daalde sterk en de bussen reden in 90 procent van de gevallen op tijd. Behalve de feestjes kon de gemeente Den Haag de gebruikers nog een cadeautje bieden: gebruikers kunnen onbeperkt van de bussen gebruikmaken voor een bedrag van 24 euro per jaar.

In maart 2007 ontbond de gemeente het contract met de vorige vervoerder, toen bleek dat deze de kwaliteit van het Taxibusvervoer niet langer kon garanderen. HTM Specials heeft het vervoer daarna overgenomen.