Gemeente Schiedam


Januari

De raadscommissies vergaderen.

Agenda

Maandag 21 januari 2008 Commissie Samenleving en Bestuur 20.00 uur secr. dhr. H.C. Jansson, tel. 010-2465434 e-mail: hc.jansson@schiedam.nl

Dinsdag 22 januari 2008 Commissie Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer 20.00 uur secr. dhr. B.T. de Winter, tel. 010-2465853 e-mail: bt.d.winter@schiedam.nl

Tijdens deze commissievergaderingen komt onder andere aan de orde :

Commissie Samenleving en Bestuur

Evaluatie evenementen
Op verzoek van de fractie van de Partij van de Arbeid wordt dit onderwerp geagendeerd.

De fractie van de Partij van de Arbeid stelt een notitie op, die aan de orde komt tijdens de behandeling van dit onderwerp.

De leden van de commissie worden in de gelegenheid gesteld hun mening te geven over deze notitie.

Startnotitie De Brede School in het voortgezet onderwijs Schiedam In deze startnotitie worden de kaders voorgesteld voor de Brede schoolontwikkeling in het voortgezet onderwijs in Schiedam.

De leden van de commissie worden in de gelegenheid gesteld hun mening te geven over deze startnotitie.

Notitie overbewoning en huisvesting buitenlandse werknemers Sinds mei 2007 is vrij verkeer mogelijk van werknemers tussen Nederland en de nieuwe lidstaten. Dit heeft geleid tot een forse toename van werknemers uit de nieuwe lidstaten. Regelmatig zijn er bij de diverse instanties klachten over overbewoning, wantoestanden en overlast als gevolg van de huisvestingssituatie van de tijdelijke buitenlandse werknemers.

Om goed te kunnen handhaven op overbewoning blijkt dat er dringend behoefte is aan integraal beleid. Daartoe is een aanzet gemaakt met deze notitie, die tot doel heeft te komen tot regelgeving om kamergewijze verhuur van woonruimte te beperken en te reguleren.

De leden van de commissie worden in de gelegenheid gesteld hun mening te geven over deze notitie.

Commissie Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer

Plan van Aanpak en planning Stadsvisie / startnotitie Het college heeft een startnotitie gemaakt waarin wordt beschreven hoe voor Schiedam een Stadsvisie ontwikkeld gaat worden. De Stadsvisie zal voor de middellange en lange termijn aangeven op welke manier Schiedam voor haar inwoners aantrekkelijk wil zijn als leef- en werkgemeente. Samen met de inwoners moet worden bepaald hoe en waar in de komende jaren aandacht, geld en tijd aan worden besteed. Het aandachtsgebied is breed: ruimte, woningbouw, werkgelegenheid, recreatie, groen, verkeer en vervoer. Ook voorzieningen voor vrijetijdsbesteding en ontspanning komen aan bod.

De gemeente neemt het voortouw maar wil samenwerken met vele andere partijen: bewoners, belangenorganisaties, brancheverenigingen, koepels, bedrijven en instellingen. De Stadsvisie moet een breed maatschappelijk draagvlak krijgen.

Uitgangspunten bestemmingsplan Kethel 2008
Het bestemmingsplan Ketel is aan vernieuwing toe. Vooruitlopend daarop heeft het college een nota opgesteld waarin uitgangspunten staan die als basis dienen voor de vernieuwing van het bestemmingsplan. Over deze uitgangspunten is op 14 januari 2008 een Stadserf georganiseerd in de wijk zelf. De commissie wil namelijk eerst luisteren naar wat de inwoners er zelf van vinden. De commissie gaat nu, met het verslag van Het Stadserf op tafel, een advies uitbrengen aan het college.

Plan van Aanpak bestemmingsplan West
Het bestemmingsplan West is aan vernieuwing toe. In het Plan van Aanpak staat beschreven hoe het college dat wil gaan doen. In het proces zijn momenten aangegeven waarop de bewoners en de commissie ROB worden geraadpleegd. De raad heeft al eens eerder aangegeven die terugkoppelingen heel belangrijk te vinden. Het college wil weten wat de commissie van deze aanpak vindt en hoe de commissie denkt over de uitgangspunten voor het vernieuwde bestemmingsplan.

Milieu Effect Rapportage (MER) Schieveste
De MER Schieveste is nu klaar voor vaststelling door de raad. De commissie ROB wordt gevraagd om de raad erover te adviseren. In 2007 is de MER al in Het Stadserf toegelicht. De MER is noodzakelijk omdat Schieveste gebouwd wordt in een milieugevoelige omgeving, waardoor speciale maatregelen nodig zijn om overlast door luchtverontreiniging en lawaai te voorkomen.

Informatie
Deze openbare commissievergaderingen vinden plaats in de Aleidazaal van het Stadskantoor,
Stadserf 1.
Raadscommissies adviseren de gemeenteraad over stukken die in de raadsvergadering aan de orde komen. U kunt de vergaderingen van de raadscommissies bijwonen en bij raadsvoorstellen het woord voeren. De vergaderstukken liggen ter inzage bij het Gemeentelijk Informatiepunt in de Stadswinkel. Klik hier voor de agenda's.

Voor verdere informatie kunt u terecht bij de commissiesecretarissen.