Universiteit Twente

UT laat 1600 leerlingen kennismaken met techniek

Zestienhonderd scholieren uit het basis- en voortgezet onderwijs bezoeken op 21 en 22 januari de Universiteit Twente voor een speelse en wervelende kennismaking met techniek, tijdens de zg. TEAM-dagen. Ze gaan zelf aan de slag met technische projecten, krijgen de nieuwste technische snufjes te zien en wonen de aanstekelijke science theatershow `Physikanten & Co' bij.

De belangstelling voor eerdere edities was al groot, dit jaar heeft de organisatie besloten om twee dagen uit te trekken voor het evenement, om alle 1600 belangstellenden te kunnen ontvangen.

Techniek kun je het best zelf uitproberen en aan den lijve ondervinden, dat is het uitgangspunt van de TEAM-dagen. Voor leerlingen uit de hoogste klassen van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs is een aantrekkelijk programma samengesteld. Zo gaan ze met hun eigen klas in doe-workshops aan de slag. Daar leren ze bijvoorbeeld meer over zonne-energie, ze solderen hun eigen elektronische dobbelsteen of bouwen een robot met Lego MindStorms. In een techniekmarkt laten bedrijven en instellingen uit Nederland en Duitsland de nieuwste technische ontwikkelingen zien.

Daarnaast is er wetenschapstheater, van de Duitse groep `Physikanten & Co'. Ook de UT-studenten van `Science on Tour' laten spectaculaire proefjes zien uit de natuurkunde, scheikunde en elektrotechniek.

Grensoverschrijdende projecten

TEAM (Tech & Life Science, Energy & Business, Aviation & Automotive, Mechatronics & Robotics) is een Euregionaal samenwerkingsverband, waarin de Universiteit Twente verschillende partners heeft in de grensstreek zoals Saxion Hogescholen, Hogeschool Arnhem en Nijmegen, Technocentrum Twente, en aan Duitse zijde de Fachhochschule Bocholt en de Universität Münster.

Noot voor de pers

De TEAM-dagen beginnen, zowel op 21 als op 22 januari, om 9.15 uur en duren tot 16.00 uur, in gebouw Waaier op de campus van de Universiteit Twente. Voor de pers zijn er volop mogelijkheden om een impressie op te doen. U kunt zich hiervoor aanmelden bij mevr. Ingrid Breymann, tel (053)4894145

Contactpersoon voor de pers: Wiebe van der Veen, tel (053) 4894244

Top
Laatst gewijzigd op 17-01-2008 10:59:46 door Webmaster