Gemeente Sneek


winters ingepakt

Gemeentehuis Sneek wordt winters ingepakt

Op 21 januari wordt gestart met schilderswerkzaamheden aan het gemeentehuis van Sneek, aan de kant van de Marktstraat. Naast de buitenkozijnen krijgen ook de binnenkozijnen en de binnendeuren een onderhoudsbeurt.

De uitvoering van de werkzaamheden in de wintermaanden past binnen het plan Integrale aanpak winterwerkgelegenheid. Dit plan, ontwikkeld op initiatief van de vakbonden, heeft tot doel de winterwerkloosheid onder schilders uit te bannen.

Om de buitenschilderwerkzaamheden in deze periode van het jaar te kunnen uitvoeren wordt er voor gezorgd dat de weersinvloeden zo klein mogelijk zijn. Daarom worden de steigers ingepakt met 90% reducerend gaas die een fractie van de wind doorlaten. Bovenop de steigers komt een transparante regenkap die schuin afloopt, zodat het water in de goten kan lopen. De schilders werken met producten die bestand zijn tegen winterse omstandigheden.

Het opbouwen en inpakken van de steigers start maandag. Eind volgende week kan worden begonnen met het schilderen. Vriesia Schildersgroep uit Sneek voert de schilderwerkzaamheden uit.
De werkzaamheden duren ongeveer 8 weken en zullen in maart worden afgrond.