Bijleveld, Hirsch Ballin en Van Middelkoop voeren besprekingen op Sint Maarten

Op maandag 21 januari voeren staatssecretaris Ank Bijleveld (Koninkrijksrelaties), minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) en minister Eimert van Middelkoop (Defensie) op Sint Maarten besprekingen met hun Antilliaanse en Arubaanse collega's over de kustwacht, drugsbestrijding en grenscontrole, het recherche samenwerkingsteam en over het Plan Veiligheid Nederlandse Antillen.

De volgende dag, op dinsdag 22 januari, hebben staatssecretaris Bijleveld en minister Hirsch Ballin overleg met de Antiliaanse regering en de eilandbestuurders van Curaçao en Sint Maarten over de voortgang van de staatkundige vernieuwing van het Koninkrijk. Op dinsdag sluit minister Hirsch Ballin zijn bezoek aan Sint Maarten af.

Het werkbezoek van staatssecretaris Bijleveld loopt door tot en met vrijdag 26 januari. Op woensdag 23 januari bezoekt zij Aruba. Daar spreekt zij met de Gouverneur, met minister president Oduber en de minister van Onderwijs mevrouw Lopez-Tromp. Op donderdag 24 januari is de staatsecretaris op Bonaire. Zij heeft daar overleg met de eilandsraad en bezoekt een project. Vrijdag 25 januari wordt het werkbezoek afgesloten op Curaçao met een bezoek aan een sociaal wijkproject van Reda Sosial. Verder staat die dag in het teken van het nieuwe samenwerkingsprogramma Onderwijs en Jongeren.

Noot voor de redactie (