Gemeente Delft

Noord-Amerikaanse regio's leren innoveren in Delft

Vertegenwoordigers van drie regio's uit Noord-Amerika (Massachusetts, Washington DC en Atlantic Canada) komen maandag 21 januari naar Delft om te leren van Delft als innovatieve kennisstad. De regio's maken, samen met Delft, Helsinki en Silicon Valley, deel uit van de Transatlantic Research & Business Accelerator (TRBA). Afgevaardigden van de Atlantic Canada Opportunities Agency, de Massachusetts Office of International Trade and Investment, en de Mason Enterprise Center in Washington DC brengen onder andere een bezoek aan TU Delft, Technopolis Science Park, Gemeente Delft en Delftse Young Entrepreneurs Society (YES!Delft). Een bezoek aan Deltares maakt ook deel uit van het bezoek, om kennis op te doen op het gebied van water en delta-technologie.

Het internationale samenwerkingsverband TRBA is voortgekomen uit het Technopolicy Network, een netwerk voor innovatieve regio's.

De gemeente Delft behoort tot een van de initiatiefnemers van de TRBA, die als doel heeft om de sprong naar internationalisering te vergemakkelijken voor startende hightechbedrijven.

Sterk Delfts profiel
"Delft laat een sterk profiel zien op het gebied van samenwerking tussen onderwijs, onderzoek, ondernemers en overheid. Vooral de sterke rol van de TU Delft en de vele hightechbedrijven die elk jaar starten, spreken me erg aan. Van dit soort samenwerking en de rol van de gemeente daarin, kunnen wij een hoop leren", aldus Douglas Robertson van de Atlantic Canada Opportunities Agency.

Netwerk voor innovatieve regio's
De TRBA wil de internationalisering van kennisgerelateerde ondernemerschap faciliteren en versterken.

Dit betekent dat Delftse start-ups worden geholpen uit te breiden of te exporteren naar andere lidregio's. Omgekeerd moet vestiging vanuit andere regio's in Delft gemakkelijker worden. Daarnaast wil het netwerk de startende en internationaliserende bedrijven in contact brengen met buitenlandse investeerders en subsidieregelingen.

Noot voor de redactie,