Rode Kruis Belgie


Postzegel Rode Kruis

Op 21 januari brengt De Post een postzegel uit die in het teken van de bloed geven staat. De waarde van deze bijzondere postzegel (0,52 euro) wordt vermeerderd met een toeslag van 0,25 euro die integraal aan het Rode Kruis wordt overgemaakt.

De uitgifte van de Rode Kruispostzegel drukt de erkentelijkheid van het Rode Kruis uit voor haar bloedgevers. Rode Kruis-Vlaanderen deed in 2006 niet minder dan 349.500 bloedafnames bij 171.405 bloeddonoren, waarvan 29.901 nieuwe donoren. Het ingezamelde bloed wordt gebruikt voor levensreddende situaties zoals operatieve ingrepen, na verkeersongevallen of na bevallingen.

Rode Kruis-Vlaanderen organiseert bloedinzamelingen in haar bloedtransfusiecentra, donorcentra of tijdens mobiele inzamelingen. Hierbij staan veiligheid en efficiëntie steeds centraal. De organisatie heeft een eigen intern kwaliteitssysteem dat voldoet aan de strengste richtlijnen. Uit een internationale vergelijkende studie blijkt dat Rode Kruis-Vlaanderen bij de onderzochte organisaties bijzonder hoog scoort met een Top 3-plaats voor efficiëntie op het vlak van inzamelen, verwerken en testen van het bloed.

Onlangs mocht Rode Kruis-Vlaanderen de 1.000.000ste bloedgever en de
11.000.000ste bloedgift vieren.

Mechelen, 17 januari 2008