Politie Drenthe

Maandag

Assen, 21-01-2008

Politie houdt alcomobilist met rijontzegging aan

HOOGEVEEN De politie heeft zondagmiddag een 42-jarige automobilist uit Hoogeveen op de K. de Raadstraat aangehouden. De automobilist heeft een rijontzegging en wilde gaan autorijden. Ter plaatse gekomen agenten konden de man staande houden en namen gelijk een blaastest af. Hij bleek ook teveel gedronken te hebben en werd aangehouden. Op het politiebureau scoorde de man 1,5 promille. De auto werd in beslag genomen en de man kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en rijden met een ontzegging. (08-105570)

Politie houdt dronken automobilist aan

MIDLAREN De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 51-jarige automobilist uit Midlaren aangehouden op het Meerzicht. De politie had een melding gekregen dat een dronken man door een taxi was afgezet bij zijn personenauto. De auto was even later verdwenen. Aan de hand van het kenteken werd het adres van de kentekenhouder achterhaald. Ter plaatse gekomen agenten zagen de auto op een parkeerplaats staan. De automobilist was onder invloed en weigerde een blaastest te ondergaan. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd de man gevorderd om mee te werken aan een ademanalyse. Dit weigerde de man en hij werd vervolgens ingesloten. (08-105610)

Politie houdt man voor vernieling

HOOGEVEEN De politie heeft zondagavond een 21-jarige man uit Hoogeveen aangehouden voor het vernielen van een ruit van een pand aan de P. Dubbeldamstraat. Aan de hand van een getuigenverklaring kon de man worden aangehouden. Met een dagvaarding op zak kon de man voor dit vergrijp het politiebureau verlaten. Maar hij werd vervolgens direct weer aangehouden omdat hij nog zevenentwintig dagen hechtenis open had staan. De man werd vervolgens ingesloten. (08-105586/105593)

Politie houdt man aan voor bedreiging en mishandeling

BEILEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 25-jarige man uit Nieuw Amsterdam aangehouden bij een uitgaansgelegenheid aan de Domoweg. De man werd aangehouden voor bedreiging en mishandeling van een 21-jarige vrouw uit Emmen. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. Zondagmiddag kon de man het politiebureau verlaten met een proces-verbaal op zak. (08-105498)

Robert-Jan Valkema verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.