Politie Groningen

Maandag 21 januari 2008

Provincie Groningen, 21-01-2008

Groningen: politie pakt duo met gestolen auto

De politie heeft zaterdagnacht bij een tankstation aan de Paterswoldseweg twee ambtshalve bekende Stadjers van 36 en 41 jaar aangehouden. De politie verdenkt het duo van betrokkenheid bij de diefstal van een auto. Politieagenten zagen dat de mannen een auto aan het tanken waren. De dienders zagen dat op de auto twee verschillende kentekenplaten waren bevestigd. Bij navraag bleek dat de tenaamstelling van beide kentekenplaten niet overeenkwam met het merk van de betreffende auto. Hierop werden de verdachten aangehouden en ingesloten. Uit het eerste onderzoek kwam naar voren dat de auto eind november 2007 bij een woninginbraak in de Oranjebuurt was weggenomen. Beide kentekenplaten werden sinds eind december als vermist of gestolen opgegeven. In de auto trof de politie nog diverse goederen aan, waaronder een laptop en geluidsboxen. Het voertuig werd in beslag genomen. De oudste van de twee gaf tijdens zijn aanhouding een valse naam op. Het duo zal nader worden gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: man krijgt wroeging na doorrijding

Een 35-jarige man uit de gemeente Loppersum heeft zondagmiddag op de kruising Plataanlaan met de Bedumerweg een aanrijding veroorzaakt en vervolgens de plaats van het ongeval verlaten. De man moest volgens eigen zeggen op de betreffende kruising wachten voor het rode verkeerslicht. Bij het groene licht had hij te veel gas gegeven, waarna zijn auto uitbrak. Hierop botste de 35-jarige tegen de vangrail en tegen de auto van een 27-jarige man uit Groningen. Door de klap verloor de verdachte de motorkap van zijn auto. Hij verliet direct de plaats van de aanrijding zonder zijn identiteit achter te laten. Eenmaal thuis kreeg de verdachte spijt van zijn actie. Hij meldde zich s avonds op het politiebureau. De man was doorgereden, omdat hij niet over een rijbewijs beschikt. Ook bleek dat de auto niet zijn eigendom was. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Grootegast: gewonden bij frontale aanrijding

Bij een ongeval op de Hoofdstraat in Grootegast zijn zondag drie personen gewond geraakt. Een 49-jarige automobiliste uit Opende reed in een bocht met haar voertuig tegen een tegemoetkomende auto. Deze auto werd bestuurd door een 39-jarige man uit Grootegast. Door de aanrijding raakten de twee bestuurders gewond. Ook raakte een 8-jarige jongen uit Grootegast gewond die bij zijn vader in de auto zat. De Grootegaster werd ter plaatse behandeld aan een hoofdwond. De vrouw en het jongetje zijn met hals- en nekklachten naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Groningerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 543, aantal overtredingen: 167, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Lauwerzijl, N388: aantal geregistreerde voertuigen: 352, aantal overtredingen: 27, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Bedum, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 1071, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 142 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.