Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 21 januari

* BEROVER PIZZAKOERIER AANGEHOUDEN
Politieagenten van district Noord hielden zondagavond rond tien uur een 16-jarige Rotterdammer aan die kort ervoor op de Bergse Rechter Rottekade een 17-jarige stadsgenoot van zijn bromfiets had beroofd.
Het slachtoffer reed door het tunneltje ter hoogte van Kunst en Kitch en was bezig om pizza's te bezorgen, toen een jongen op het fietspad stond. Hierop stopte het slachtoffer en werd vervolgens door meerdere jongens van zijn bromfiets geschopt. Daarna werd hij gefouilleerd en moest hij zijn geld, telefoon en mp3-speler afgeven. Hierna pakten ze ook zijn helm en bromfiets af. Door een oplettende getuige werden de politieagenten attent gemaakt op een groepje jongelui die in de directe omgeving aan een scooter stonden te rommelen. Bij het zien van de politie gingen zij ervandoor. Na een korte achtervolging werd de 16-jarige verdachte aangehouden. De bromfiets werd in beslag genomen voor nader sporenonderzoek. Na onderzoek in de omgeving waar de verdachten werden gezien werden twee bankbiljetten aangetroffen. Ook deze zijn in beslag genomen. De recherche van district Noord zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.


* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een alcoholcontrole uitgevoerd op de Binnenrotte en de Blaak. Tussen zondagochtend rond middernacht en zondagochtend negen uur lieten agenten 554 mensen blazen. Daarbij hielden zij 28 mensen aan omdat ze teveel hadden gedronken. 3 van hen moesten onmiddellijk hun rijbewijs inleveren. Ook schreven de agenten nog 6 bekeuringen uit voor ondermeer: wildplassen (1), parkeren op invalide parkeerplaats (1), rijden door rood licht (1), opgeven van een valse naam (1) en geen rijbewijs (2). Eén van de bestuurders die teveel alcohol had gedronken, heeft een buitenlandse nationaliteit en moest daarom direct 650 euro boete betalen.


* ALCOHOLCONTROLES
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft vrijdagavond van elf uur tot zaterdagochtend half zes een alcoholcontrole uitgevoerd op de Horvathbrug (staduitgaand) en het Mevlanaplein. Daar controleerden politiemensen 500 autobestuurders en hielden ze 11 mensen aan. Van twee van hen namen agenten het rijbewijs in. Het hoogste promillage in het bloed bleek 1,6. De politie heeft zondagochtend een alcoholcontrole uitgevoerd op de IJselstraat en de Vierhavenstraat. Zondagochtend tussen vier en acht uur controleerden agenten diverse autobestuurders. Daarbij bleken 11 personen teveel alcohol te hebben gedronken. Agenten namen van 3 van hen het rijbewijs in.


* AUTOINBRAKEN
Surveillerende politieagenten troffen in de nacht van zondag op maandag, in de Essenburgsingel, vier auto's aan waarvan de ruit was vernield. Een buurtbewoner werd rond half vier wakker van glasgerinkel en zag dat een ruit van een geparkeerde auto was vernield. Door de benadeelden wordt in de loop van vandaag aangifte gedaan. Nog onbekend is wat voor buit er is ontvreemd.


* VERNIELER AANGEHOUDEN
KRALINGEN-CROOSWIJK - Een 49-jarige inwoner van de Verenigde Staten is zondagavond rond half tien aangehouden nadat hij een ruit had vernield van een horecagelegenheid aan de Jonker Fransstraat. Tevens had hij een 25-jarige Rotterdamse bedreigd. De man werd aangehouden waarna hij zich verzette. Hij is met gepast geweld overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor.


* MAN AANGEHOUDEN MET NEPVUURWAPEN
SCHIEDAM - Nadat een 25-jarige Schiedamse had gemeld dat haar broer haar telefonisch en via de e-mail had bedreigd werd door politieagenten een onderzoek ingesteld. Na overleg met de Officier van Justitie werd de man, een 23-jarige stadsgenoot, 's avond rond acht uur in zijn woning aan de Van Hogendorpstraat aangehouden. Tijdens het onderzoek in de woning werd een nepvuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.


* TWEE GRAFFITISPUITERS AANGEHOUDEN
Twee 23-jarige jongens uit Schiedam en Rotterdam zijn zondagmorgen rond acht uur in hun woning aan de Broersveld aangehouden. Het tweetal had graffiti gespoten, waarna dit door een oplettende burger werd gemeld. Het tweetal had de spuitbussen nog in hun zak.


* AANHOUDING NA RIJDEN MET ONGELDIG RIJBEWIJS

VLAARDINGEN - Politieagenten van district Waterweg-Noord hielden zondagmiddag een automobilist aan. De man viel op doordat hij rond kwart voor drie een inrijverbod negeerde ter hoogte van de verkeerslichten bij het Veerplein. Hierop werd zijn personalia opgevraagd. Daaruit bleek dat de 37-jarige inwoner van De Lier een ongeldigheidverklaring van zijn rijbewijs had. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zijn rijbewijs is ingenomen.


* DRONKEN AUTOMOBILIST RIJDT TEGEN ANDER VOERTUIG

ROTTERDAM-CENTRUM - Politieagenten hielden maandag in de vroege ochtenduren een man aan. De automobilist veroorzaakte rond half vijf onder toeziend oog van cameratoezicht een aanrijding met een geparkeerd staand voertuig op de Kruiskade. Gealarmeerde agenten waren snel aanwezig en hielden de verdachte aan op de Mauritsweg. Bij de blaastest blies de 27-jarige Rotterdammer een 'F' indicatie. Hierop is hij overgebracht naar het politiebureau voor een definitieve ademanalyse. Deze weigerde de Rotterdammer waarop zijn rijbewijs is ingenomen. Hij is ingesloten in afwachting van het onderzoek.