Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


Eerste digitale stagematch op geslaagde netwerkbijeenkomst Techniek Gilde

Donderdagmiddag 17 januari jl. vond de aftrap plaats van de website stagemarkt.nl. Via een live verbinding maakte Bertus Kemp (Hoornbeeck College) de eerste match met Henk van Ruitenbeek (Heilijgers Bouw). Ook leerlingen van het Prisma College vonden zo hun stagebedrijf. Stagemarkt.nl is een landelijk initiatief van de gezamenlijke kenniscentra. Deze zullen in de loop van 2008 hun erkende leerbedrijven toevoegen. Door de nauwe samenwerking tussen scholen en bedrijven binnen het Techniek Gilde kon in Eemland nu al een start worden gemaakt.

Via ingevulde leerlingprofielen, gegevens van de IB-groep en de registraties van bedrijven komt de matching tot stand. Vervolgens kan een leerling via de site op de gevonden stageplek solliciteren. In totaal zullen stageplaatsen van alle 185.000 erkende leerbedrijven beschikbaar komen.

De matches vond plaats tijdens de feestelijke netwerkbijeenkomst van het Techniek Gilde Eemland. In een grote tent naast ROC ASA SBBO te Leusden woonden 130 vertegenwoordigers vanuit het technisch bedrijfsleven en het technisch beroepsonderwijs het programma bij. Speciale gast was gedeputeerde Marian Dekker. Zij ging in gesprek met vmbo-leerlingen van Het Stromenland en het Van Lodensteincollege over hun ervaringen met het leren en werken in de techniek.

Aan het einde van de middag stond de borrel klaar en konden ook de aanwezigen met elkaar matchen. Nu zonder digitale hulpmiddelen.

Over het Techniek Gilde
Techniek Gilde Eemland is een breed samenwerkingsverband van diverse bedrijven, onderwijs(instellingen), kenniscentra, brancheverenigingen en overheid in de regio Eemland. De partners van het Techniek Gilde promoten gezamenlijk de technieksector en willen structurele en duurzame kennisuitwisseling realiseren tussen technisch beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Gezamenlijk willen zij een impuls geven aan de promotie van leren en werken.