Arq neemt Instituut voor Psychotrauma van Schouten & Nelissen over

21/01/2008 09:36



Schouten & Nelissen



Oegstgeest/Zaltbommel, 21 januari 2008 - Arq, een holding voor organisaties met psychotrauma-expertise, maakte vandaag de overname van het Instituut voor Psychotrauma (IvP) van de Schouten & Nelissen Groep bekend. Binnen Arq zullen het IvP en Stichting Centrum '45, ook onderdeel van Arq, actief samenwerken aan bundeling van hun kennis op het brede gebied van psychotraumatologie, agressie en geweld. De samenwerking legt een stevig fundament voor innovatie en productontwikkeling. Hierdoor kunnen het IvP en Stichting Centrum '45 hun klanten nog beter van dienst zijn. Beide organisaties blijven onder hun eigen naam opereren. Bovendien zijn het IvP en de Schouten & Nelissen Groep een samenwerkingsverband aangegaan om gezamenlijk de markt te blijven benaderen.

Stichting Centrum '45 en het Instituut voor Psychotrauma zijn gespecialiseerd in het brede werkveld van psychotrauma, agressie en geweld (kennisontwikkeling, preventie, acute interventies, klinische toepassingen, rampen en calamiteiten). "De bundeling van de kennis en expertise van Stichting Centrum '45 en het Instituut voor Psychotrauma leidt tot een hogere kwaliteit in zorgverlening", verklaart Jan-Wilke Reerds, voorzitter van de Raad van Bestuur van Stichting Arq en Stichting Centrum '45. "De al langer bestaande samenwerking krijgt zo een gestructureerder karakter. Het biedt onze beide organisaties meer mogelijkheden om de dienstverlening aan cliënten - met enkelvoudige of complexe psychotrauma's - te optimaliseren."

Ton de Wijs, directeur Instituut voor Psychotrauma: "Wij achten de combinatie met Stichting Centrum '45 als andere Nederlandse expert in psychotrauma van groot belang om onze positie als kennisinstituut verder te ontwikkelen. We leggen hiermee een gedegen fundament voor innovatie en productontwikkeling, zowel binnen de zorg als voor bedrijfsgerichte oplossingen."

Marcel van Bronswijk, vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van de Schouten & Nelissen Groep, ziet de verkoop van het IvP aan Arq als een logische stap. "De consolidatie van de deskundigheid binnen Arq vergemakkelijkt de ontwikkeling en uitvoering van gemeenschappelijke (onderzoeks)projecten van Centrum '45 en het IvP op het gebied van trauma, agressie en geweld. Dit is van belang voor de toekomst van het IvP. Daarnaast ben ik persoonlijk erg verheugd over het feit dat het IvP en de Schouten & Nelissen Groep blijven samenwerken. De Schouten & Nelissen Groep vanuit hun kennis op het terrein van opleidingen, persoonlijke vaardigheden, organisatieontwikkeling en management, het IvP en Stichting Centrum '45 vanuit hun kennis over schokkende gebeurtenissen, agressie en geweld. De combinatie van deze kerncompetenties maken gezamenlijk projecten (zowel nationaal als internationaal) op o.a. het terrein van psychische klachten op het werk beter mogelijk. De samenwerking is formeel vastgelegd zodat we een gedegen fundament hebben om gezamenlijk de markt te blijven betreden.





http://www.sn.nl