Menzis


21 januari 2008

Garantie op knie- en heupoperaties in Duitse kliniek

Verzekerden van Menzis die een knie- of heupoperatie moeten ondergaan krijgen voortaan garantie op de operatie en een luxe revalidatie in het Duitse Bad Bentheim. Menzis heeft hiervoor afspraken gemaakt met het Paulinenkrankenhaus en de Fachkliniek in Bad Bentheim, net over de grens bij Oldenzaal. Naast garantie op de operatie kunnen verzekerden revalideren in de luxe omgeving van een kuuroord met Nederlands sprekend personeel.

Menzis verzekerden die een knie- of heupoperatie moeten ondergaan kunnen de Menzis Zorgmakelaar bellen. Die regelt een afspraak in het Paulinenkrankenhaus met aansluitend revalidatie in het kuuroord van de Fachkliniek. De kosten worden volledig vergoed.

Directeur Zorg van Menzis, Bas Leerink, vindt het een logische ontwikkeling dat Menzis ook afspraken maakt met Duitse klinieken: "Wij zijn op zoek naar de beste zorg voor onze klanten tegen een redelijke prijs. Voor knie- en heupoperaties hebben wij dit vlak over de grens in Duitsland gevonden. Steeds vaker krijgen we verzoeken van onze verzekerden om naast goede zorg ook extra's te bieden. Het zorgaanbod dat we onze verzekerden kunnen doen in Bad Bentheim voldoet aan deze vraag: uitstekende zorg, inclusief een jaar garantie op de operatie met een luxe revalidatieperiode."

Comfortpakket

Met de Duitse klinieken in Bad Bentheim heeft Menzis afspraken over de integrale verzorging bij heup- en knieoperaties met prothese. Er is niet alleen sprake van een operatie maar ook van revalidatie. De revalidatie wordt uitgevoerd in de zeer klantvriendelijke omgeving van het kuuroord in Bad Bentheim. Bovendien kan de Menzisverzekerde zowel in het Paulinenkrankenhaus als in de Fachklinik standaard gebruik maken van een comfortpakket. Naast Nederlands sprekend personeel (orthopeed en fysiotherapeuten) bestaat dit comfortpakket uit verpleging in een tweepersoonskamer in het Paulinenkrankenhaus, Nederlandse krant, internet, tv, koelkast, aparte wc en douche, revalidatie in de Fachklinik Bad Bentheim van circa 21 dagen, verblijf in naar keuze een één- of tweepersoonskamer, verstrekking van hulpmiddelen (tijdelijk en naar behoefte) en één jaar garantie op de operatie.

Verzekerden van Menzis hebben de mogelijkheid om een partner of begeleider mee te nemen in het kuuroord voor een aantal dagen naar keuze. Deze kosten zijn uiteraard wel voor rekening van de partner/begeleider. De partner of begeleider kan dan onbeperkt gebruik maken van de faciliteiten van het kuuroord.

Garantieregeling

Verzekerden die in het Paulinenkrankenhaus een knie- of heupoperatie ondergaan krijgen een vol jaar garantie op de operatie. De garantieregeling geldt vanaf de dag van de primaire knie- en heupoperatie en houdt in dat de kosten van de hersteloperatie en revalidatie door de klinieken niet in rekening worden gebracht. Bovendien hoeven verzekerden voor een heupoperatie niet te wachten, maar worden direct geholpen. In een aantal gevallen kan een patiënt geen aanspraak maken op garantie, bijvoorbeeld als er een hersteloperatie noodzakelijk is als gevolg van een ongeluk, in het geval er een tumor in de buurt van de knie of heup zit of als de patiënt zich niet houdt aan de afspraken die zijn gemaakt voor deelname aan het programma en de controles.

Meer informatie

Voor meer informatie over de behandeling en revalidatie in Bad Bentheim kunt u terecht bij de Menzis Zorgmakelaar.