Nederlandse Corinthe Companies gaat Europa in

21/01/2008 09:46



Corinthe Companies




- Persbericht -

Met drie merken anticiperen op internationale ontwikkelingen Nederlandse Corinthe Companies gaat Europa in

Oegstgeest, maandag 21 januari 2008 - Het Nederlandse Corinthe Companies start vandaag haar Europese uitbreiding naar onder meer Duitsland, Zwitserland en de Benelux. Met drie merken, Corinthe, EssentialPeople en FaradayClark, wil zij anticiperen op Europese arbeidsmarktontwikkelingen en op internationale schaal de juist mensen kunnen bieden voor vaste of tijdelijke (top)functies.

Corinthe Companies uit Oegstgeest, twintig jaar geleden opgericht door Jan Rapmund en Marty Tuk, gaat met drie merken Europa in onder de gezamenlijke noemer Badenoch & Clark International, het Britse moederbedrijf. In eerste instantie wordt de uitbreiding vormgegeven in België, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland en Hongarije. "We hebben een internationale strategie ontwikkeld waarbij bewust is gekozen voor drie gespecialiseerde merken: Corinthe, EssentialPeople en FaradayClark," aldus directeur Marty Tuk. "Hiermee verwachten we onze klanten zowel nationaal als internationaal optimaal te kunnen bedienen en beschikken we over de mogelijkheden om de beste mensen te vinden, in verschillende landen."

De internationale strategie met drie merken betekent dat er het een en ander verandert binnen de holding, die vanaf heden dus Badenoch & Clark International heet. Corinthe Executive Search en Hey Day Interim Management worden samengevoegd tot Corinthe. House of Financials en EssentialPeople zijn gefuseerd tot EssentialPeople en de naam van recruitmentspecialist 30Days verandert in FaradayClark. "Corinthe is echt een boardroom-partner, die de beste mensen vindt voor zowel vaste als tijdelijke topfuncties. EssentialPeople is gespecialiseerd in de tijdelijke inzet van ervaren, hoogopgeleide eerstelijns (interim) managers en vakspecialisten, en FaradayClark richt zich op de werving en selectie van kandidaten voor gespecialiseerde posities," licht Tuk toe.

Eén grote markt
De ontwikkelingen raakten in een stroomversnelling toen de holding in 2006 werd overgenomen door het Britse Badenoch & Clark, op haar beurt weer honderd procent dochter van de Amerikaanse, beursgenoteerde MPS Group. "Direct na de overname zijn we de internationale strategie gaan vormgeven, omdat in ons werkgebied een Europese focus steeds belangrijker wordt," vertelt Tuk. "Europa is onderhevig aan een aantal trends. Zo willen én kunnen hoogopgeleide Europeanen steeds meer over de grens werken, en blijven zij gemiddeld steeds korter bij eenzelfde werkgever, wat vooral geldt bij topfuncties. Europa is één grote open markt aan het worden, en wij willen kunnen zeggen dat we deze uitstekend kennen en kunnen bedienen," aldus Will Shepherd, Executive Director van Badenoch & Clark International.

Twee mogelijkheden
De uitdaging voor de toekomst is volgens de heren Tuk en Shepherd helder: "Je kunt twee dingen doen, je wordt een Europese speler die overal present is, of je richt je op een specifieke niche. Essentieel is echter dat je kiest voor één van beiden en dat je hierin uitmunt. Dankzij de huidige technologie hebben we toegang tot alles en iedereen, maar de ware uitdaging ligt in het door en door kennen en begrijpen van bedrijven en kandidaten, vooral in een groot en versnipperd internationaal speelveld. Dat is iets waarin wij hier in Nederland uitblinken en dat is ook waartoe we met deze drie merken uitstekend Europees in staat verwachten te zijn. Door de verschillende specialismen kunnen we aan vrijwel iedere vraag voldoen. Wij zijn op dit moment in Europa de enige die op een dergelijk alomvattende wijze de markt bedient."

Over Badenoch & Clark International
Badenoch & Clark is gespecialiseerd in het vinden en matchen van hoogopgeleide professionals voor vaste of tijdelijke (top)functies. In Nederland bestaat de organisatie uit drie van oorsprong Nederlandse labels: Corinthe, EssentialPeople en FaradayClark. Badenoch & Clark Internationaal staat geregistreerd in Engeland en is onderdeel van de Amerikaanse MPS Group, genoteerd aan de NYSE en wereldwijd werkgever van 21.000 mensen. Voor meer informatie over Badenoch & Clark International kunt u terecht op: www.corinthe.nl, www.essentialpeople.nl en / of www.faradayclark.nl.


- Einde Bericht -