Persberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 21-01-2008

Jongen aangehouden voor autokraak

DE MEERN Een 16-jarige jongen uit de Meern is in de nacht van zondag 20 op maandag 21 januari aangehouden op verdenking van inbraak in een auto. Omstreeks 03.00 uur zag een agent in burger de jongen fietsen over de Castellumlaan. Even later zag hij de jongen weer rijden in de buurt van de Heemskerklaan. De agent wilde de fietser controleren, maar deze ging er vandoor. De jongen negeerde ook een stopteken en aanroepen door de agent en bleef stug doorfietsen, waarna de agent de achtervolging te voet voortzette. Hij verloor de jongen uit het oog in de buurt van de Nijeveltstraat. Intussen werden andere agenten erbij geroepen om de omgeving af te zetten en uiteindelijk werd de jongen in de bosjes aangetroffen. Hij bleek in het bezit van het frontje van een autoradio en een gps-ontvanger, en bekende een auto te hebben opengebroken. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de goederen. De jongen is ingesloten.

Vechtpartij

UTRECHT Op de Anton Geesinkstraat vond in de nacht van zondag 20 op maandag 21 januari een vechtpartij plaats tussen vijf of zes mannen. Getuigen belden omstreeks 00.10 uur naar de politie om het incident te melden. Op dat moment vertrokken een aantal van de betrokkenen in een auto.

Agenten gingen er op af en zagen de auto rijden. Op de Loevehoutsedijk lieten ze de bestuurder stoppen. In de auto zaten vier mannen, van wie twee gewond waren in het gezicht. Een van de autoruiten was kapot. De mannen bekenden betrokken te zijn geweest bij een ruzie, waarbij de ruit was gesneuveld. Ze wilden verder geen bemoeienis van de politie. Andere slachtoffers meldden zich evenmin.

De bestuurder, 24-jarige man uit Vleuten, werd aangehouden omdat hij mogelijk te veel had gedronken, maar de uitslag van de ademtest lag onder de strafbare limiet. Een andere inzittende, een 25-jarige Utrechter, bleek nog een aantal boetes open te hebben staan en werd eveneens meegenomen naar het bureau.

Vernieling

UTRECHT De politie kreeg zondagavond 20 januari diverse meldingen uit de wijk Ondiep over vernielingen door jeugd. De ruiten van leegstaande woningen zouden worden ingegooid en een auto zou worden vernield.

De politie ging er met meerdere eenheden op af. Omdat de meldingen nogal uiteen liepen, duurde het even voordat de agenten duidelijk hadden wat er preceis aan de hand was. Uiteindelijk kon omstreeks 22.45 uur op aanwijzingen van een autobezitter een 15-jarige Utrechter worden aangehouden. De jongen wordt verdacht van vernieling van een ruit van de auto, die geparkeerd stond op het Ondiep. Hij is ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed

UTRECHT Een 40-jarige Utrechter is in de nacht van zondag 20 op maandag 21 januari aangehouden wegens rijden onder invloed. De man had de auto zonder toestemming meegenomen na een ruzie in de privésfeer. De politie werd bij het conflict geroepen. Op dat moment kwam de man aanrijden over de Klipspringerdreef. Hij bleek te veel te hebben gedronken. De politie nam hem mee naar het bureau voor een ademtest. De uitslag bedroeg 695 ug/l. De Utrechter moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Weggereden na aanrijding

UTRECHT Een 18-jarige brommerkoerier uit Utrecht is zondagavond 20 januari omstreeks 20.30 uur ten val gekomen op de Voorstraat toen een plotseling het rechterautoportier van een stilstaande auto openging. De passagier van de auto stapte uit en belde de politie. Hij informeerde hoe het met het slachtoffer ging en zou even papieren pakken. In plaats daarvan, stapte hij weer in en de bestuurder ging ervandoor. Aan de hand van het kenteken wist de politie de passagier, een 24-jarige man uit De Bilt, te traceren. De man bekende op het bureau niet goed te hebben uitgekeken. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De brommerkoerier liep letsel op aan een hand, waarvoor hij zich in het ziekenhuis moest laten onderzoeken.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft zondagmorgen een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed op het Zandpad.

Omstreeks 07.30 uur werd een 22-jarige man uit Houten gecontroleerd op het Zandpad. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 675 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd direct ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur werd de man naar huis gestuurd.

Man pleegt verzet tijdens aanhouding

UTRECHT Zondagavond heeft de politie een man op de Stationstraverse aangehouden. Tijdens de aanhouding verzette de man zich hevig.

Tijdens de surveillance zagen agenten op de Stationstraverse dat zich een groepje aan het vormen was. De mannen werden aangesproken en gevraagd zich te verwijderen. Na enige tijd reden de agenten weer langs en zagen zij dat de groep wederom bij elkaar stond. Hierop werden de personen weer aangesproken. De meesten liepen direct weg, maar twee personen een 15-jarige jongen en een 21 jarige man - luisterden niet en werden aangehouden.

De 21-jarige man wilde niet meewerken en verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Uiteindelijk moest de man met gepast geweld geboeid worden overgebracht naar het bureau.

Straatroof

UTRECHT Op de Prinsesselaan vond zondagmiddag een beroving plaats waarbij een minderjarige jongen het slachtoffer werd.

Een 15-jarige jongen uit Utrecht reed omstreeks 16.15 uur met zijn fiets over de Prinsesselaan. Plotseling werd de jongen door twee tot nu toe onbekende jongens met geweld van zijn fiets beroofd. De jongen liep letsel op aan zijn gezicht en moest zijn fiets afstaan. De politie is op zoek naar getuigen van deze laffe beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht zuid, tel.: 0900 88 44.

Aangehouden op bouwterrein

UTRECHT De politie heeft zondagavond een jongen aangehouden omdat hij op een bouwterrein aan de Andesdreef liep.

Door getuigen werd omstreeks 18.10 uur gebeld omdat men had gezien dat een aantal kinderen over het hek bij een bouwterrein aan de Andesdreef was geklommen. Ter plaatse zagen agenten drie kinderen wegrennen. Eén jongen 14 jaar, uit Utrecht - was niet snel genoeg en kon door de agenten worden aangehouden. Hij werd voor een opvoedend gesprek meegenomen naar het bureau.