Politie Rotterdam Rijnmond


* DRONKEN AUTOMOBILIST AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-PENDRECHT - Politieagenten van district Zuid hielden in de nacht van zondag op maandag een dronken automobilist aan. De 36-jarige man viel op doordat hij rond kwart over één op de Slinge slingerde. Hierop is hij op het Bredesveld aangehouden. Na de blaastest bleek dat hij meer dan drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd had. De Rotterdammer is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar duidelijk werd dat dit de derde keer binnen drie jaar was dat hij met teveel alcohol achter het stuur betrapt was. Zijn rijbewijs is ingenomen. De officier van justitie bepaald de hoogte van zijn straf.


* AANHOUDING NA AGRESSIEF RIJGEDRAG
Politieagenten van district Zuid hebben zondagochtend een automobilist aangehouden. De 38-jarige inwoner van Vlaardingen viel op doordat hij rond kwart voor negen met hoge snelheid over de A15 reed. Daarbij haalde hij rechts andere weggebruikers in en maakte hij gaf hij geen richting aan. Er werd een snelheidsovertreding van 71 km/h gemeten.
Op de A16 ter hoogte van Dordrecht is hij aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau voor verder verhoor.


* BRANDJE IN WONING
RHOON - In een woning aan de Kobalt heeft er zondagochtend een klein brandje gewoed. Rond kwart voor zeven ging de brandmelder af. Brandweerpersoneel was snel aanwezig. De bewoner bleek een pannetje op het vuur vergeten te zijn. Het brandje was snel geblust. Niemand raakte gewond en er was geen sprake van brandschade.


* BRAND: GEEN BRANDSTICHTING
RIDDERKERK - In een loods aan de Ringdijk brak in de nacht van zondag op maandag een brand uit. Rond half één zag een surveillerende beveiligingsmedewerker vanuit zijn auto rook boven een loods aan de Ringdijk. Hierop heeft hij de brandweer ingeschakeld. Deze waren snel aanwezig. Zij constateerden dat een container in de loods vlam had gevat. Aangezien er mogelijk gevaarlijke stoffen in de loods aanwezig waren werd er een meting gedaan. Hieruit bleek dat er geen stoffen vrijgekomen waren. De brand werd snel geblust. Er bleek een deel van het dak weggebrand te zijn. De brandweer vermoedt dat een radiosluiting de veroorzaker van de brand is.


* AANHOUDING NA MISHANDELING
ROTTERDAM VREEWIJK - Politieagenten van district Feijenoord-Ridderster hielden zondagochtend een jongeman aan. De Rotterdammer liep rond half tien gillend en schreeuwend over de straat. Op het moment dat een 48-jarige plaatsgenoot hier iets van zei kreeg deze een krantenbak naar zich toe gegooid. Deze kon hij ontwijken waarop hij vastgepakt en geslagen werd. Omstanders zagen dit en grepen in. Hierop werd de politie gewaarschuwd. Getuigen gaven aan in welke woning de jongeman verdwenen was. Hierdoor kon de 19-jarige aangehouden worden in zijn woning an de Langegeer. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* JONGE FIETSENDIEVEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM GROOT IJSSELMONDE - Politieagenten van district Feijenoord-Ridderster hebben zondagmiddag twee jonge fietsendieven aangehouden. Rond kwart voor zes meldde een getuige dat hij twee verdachten van fietsendiefstal staande gehouden hadden had. Hierop gingen gealarmeerde agenten naar de Korendijk. Het bleek te gaan om twee 12-jarige Rotterdammers die beide hadden geprobeerd een fiets te stelen. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en de ouders zijn gewaarschuwd. De fietsen zijn teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.