Persberichten Binnensticht, 10.15 uur

Utrecht, 21-01-2008

Inbraak

ZEIST Door twee verdachten werd op zondagavond 20 januari ingebroken in een woning. Zij werden gestoord door de bewoner.

Rond 19.00 uur kwam de 68-jarige bewoner van een bovenwoning aan de Rozenstraat thuis. Toen hij zich op de eerste verdieping bevond, hoorde hij gestommel op de tweede verdieping. Hij liep naar het balkon en zag dat daar een ladder stond. Vervolgens zag hij twee jongens op de tweede verdieping in zijn dakgoot lopen. Het tweetal liep naar de buren, sprong van de dakgoot op het balkon en vervolgens naar de begane grond. Zij gingen er via de Tulpstraat vandoor.

De verdachten waren via de ladder naar het dak geklommen. Zij hadden daar een raam opengebroken en waren de woning binnengegaan. Kennelijk werden zij door de thuiskomst van de bewoner vroegtijdig bij hun criminele activiteiten gestoord. Zij hadden waarschijnlijk nog geen kans gezien iets te stelen.

De verdachten waren twee jongens met een tenger postuur en 16-17 jaar oud. Zij droegen beiden donkere kleding en één van hen had een capuchon op.

Aan getuigen die de inbraak hebben gezien of de verdachten op of in de omgeving van de Rozenstraat/Tulpstraat hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.