Persberichten Eemland zuid, 10.15 uur

Utrecht, 21-01-2008

Twee verdachten poging beroving aangehouden

NIJKERKERVEEN/AMERSFOORT - De politie heeft zondagavond 20 januari rond 23.00 uur twee verdachten aangehouden op verdenking van poging tot beroving van een vrouwelijke taxichauffeur.

Zondagavond omstreeks 21.15 uur werd de vrouw overvallen op de Nieuwe Kerkstraat in Nijkerkerveen. De taxichauffeur had kort daarvoor drie passagiers opgehaald bij het Centraal Station Amersfoort. In Nijkerkerveen zouden de passagiers haar met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp hebben bedreigd. De taxichauffeur wist de poging tot beroving te voorkomen. Zij is ongedeerd en er is niets buitgemaakt. De verdachten vluchtten na de poging tot beroving.

Direct na de melding heeft de politie een onderzoek ingesteld. Agenten hebben in de omgeving naar de drie vermeende overvallers gezocht. Daarbij werden naast politie-eenheden van Gelderland-Midden ook meerdere eenheden van district Eemland zuid ingezet. Omstreeks 23.00 uur kon de politie twee verdachten, allebei zeventien jaar oud en afkomstig uit Barneveld en Voorthuizen, in Nijkerkerveen aanhouden. Bij de aanhouding heeft de politie een vuurwapen in beslag genomen. Naar een derde verdachte wordt nog gezocht.

De politie vraagt getuigen van de poging tot overval zich te melden. Mocht u zondagavond rond 21.15 uur iets verdachts hebben gezien rondom de Nieuwe Kerkstraat in Nijkerkerveen of de taxichauffeur met haar passagiers gezien hebben in Amersfoort, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook naar Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Het onderzoek wordt door de recherche van Politie Gelderland-Midden gedaan.

Te veel op

LEUSDEN In de vroege nacht van zondag 20 op maandag 21 januari werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel had gedronken.

Rond 00.25 uur controleerden agenten een 63-jarige automobilist uit Doorn op de Doornseweg. Hij bleek te veel alcohol te hebben genuttigd en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 550 ug/l, tweeënhalf keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van zes uur.

Gestolen

AMERSFOORT Op zondagavond 20 januari werd een jongeman aangehouden op verdenking van heling of diefstal van een damesfiets.

Rond 22.10 uur zagen agenten een jongeman op een opvallend mooie damesfiets rijden. Zij controleerde de fietser, een 19-jarige jongeman uit Amersfoort, en de fiets. De damesfiets bleek van diefstal afkomstig te zijn. Daarop werd de verdachte aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen de Amersfoorter wordt proces-verbaal opgemaakt en de fiets werd in beslag genomen.

Beginnend bestuurder

AMERSFOORT Aan het begin van de nacht van zondag 20 op maandag 21 januari werd een beginnend bestuurder aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 00.20 uur werd een 21-jarige automobilist uit Putten op de Bloemendalsestraat gecontroleerd. Bij de blaastest blies hij een P/A (pass/alert) en omdat hij een beginnend bestuurder is, werd hij aangehouden omdat hij hoogstwaarschijnlijk te veel had gedronken.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 130 ug/l, terwijl de wettelijke grens voor een beginnend bestuurder 88 ug/l is. Tegen de Puttenaar is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van één uur.