Persberichten Lekstroom, 10.15 uur

Utrecht, 21-01-2008

Ambulance en politie bij vechtpartijtje

OUDEWATER Bij een speeltuin aan de Lijnbaan hebben twee jongens het zondag met elkaar aan de stok gekregen. De politie kreeg omstreeks 19.30 uur de melding dat jongens met elkaar op de vuist waren gegaan op een basketballveldje en dat iemand gewond was geraakt. Toen agenten ter plaatse kwamen, ontfermde ambulancepersoneel zich al over een 16-jarige jongen uit Oudewater. Omstanders hadden gezien dat de jongen na een duw op de grond was blijven liggen en belden de hulpdiensten. Het bleek dat de jongen niet ernstig gewond was. De ouders die ook ter plekke waren gekomen - gaven aan dat de vechtersbazen vrienden waren en er samen wel weer uit zouden komen. De politie heeft er geen zaak van gemaakt.

Alcoholcontrole

WOERDEN - Op zondag 20 januari heeft de politie van 07.00 tot 08.00 uur op de op- en afrit bij de Rijksweg A12 een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 61 bestuurders gecontroleerd. Niemand had te veel gedronken.

Onder invloed

HOUTEN Op de Kostersgang is een 37-jarige automobilist uit Houten aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd maandagmorgen omstreeks 05.00 uur gecontroleerd en had te veel gedronken. De ademtest op het politiebureau wees uit dat hij 610 ug/l in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal uit auto

NIEUWEGEIN- Op zondagavond werd een autokraker aangehouden. Omstreeks 18.00 uur kregen agenten de melding dat er in een auto was ingebroken aan de Mercuriusbrug. Getuigen hadden gehoord en gezien dat een ruit van een auto kapot werd geslagen. Getuigen gingen achter de autokraker aan en hielden hem vast en waarschuwden de politie. De 16-jarige jongen uit Nieuwegein werd ingesloten voor verhoor. Bij de auto werd een ruitentikker aangetroffen die vermoedelijk was gebruikt bij de kraak.