Datum: 21 januari 2008

Leiden Politie onderzoekt mishandeling De politie onderzoekt een mishandeling van een 17 jarige Leidenaar. De Leidenaar heeft aangifte gedaan bij de politie nadat hij op zondag 20 januari, rond 03.00 uur, op de Steenstraat zonder aanleiding door een groep jongens geslagen en geschopt was. Hij raakte even buiten bewustzijn en is naar de eerste hulp gegaan om zijn verwondingen te laten verzorgen. De politie is een onderzoek gestart en heeft twee verdachten van 17 en 19 jaar, beiden uit Leiden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vechtpartij. De twee verdachten zijn lopende het onderzoek in verzekering gesteld.

Leiden Vrouw lastig gevallen De politie van Leiden heeft zaterdagnacht 19 januari, een 21 jarige man uit Leiden aangehouden op verdenking van het lastig vallen van een 35 jarige Leidse. De Leidse stond op de Willem de Zwijgerlaan te wachten op een taxi toen zij van achteren door de man werd aangevallen. Ze werd meegetrokken door de man, maar wist zich op een gegeven moment los te rukken en een vrachtwagen te laten stoppen. Een getuige die haar had horen gillen had de politie gebeld. Agenten hebben in de omgeving van de Willem de Zwijgerlaan gezocht op het signalement van de man. Op de Van Heussenstraat zagen agenten een man lopen die aan de omschrijving voldeed. Hij werd aangehouden en op het politiebureau ingesloten.

Leiden Verdachten trekken aan de noodrem De politie heeft op zaterdag 19 januari, rond 04.45 uur, op een perron op het Centraal Station drie verdachten aangehouden die zich in de trein agressief hadden gedragen en uiteindelijk aan de noodrem hadden getrokken. De conducteur lichtte de politie. Agenten gingen naar het station en wachtten op het perron de trein op. Zij konden de verdachten direct aanhouden, het gaat om twee mannen uit Leiden van 18 en 21 jaar en een 20 jarige Leidse. De verdachten worden overgedragen aan de spoorwegpolitie die de zaak afhandelt.

Leiden Tasjesroof op de Jan Vossensteeg Een 57 jarige vrouw uit Leiden stond op zaterdag 19 januari, rond 20.00 uur, op een vriendin te wachten die haar fiets aan het pakken was. Zij stond op de Jan Vossensteeg en had haar handtas om haar schouder hangen. Plotseling werd haar tas van haar schouder afgerukt door een voorbij fietsende man. De man droeg een beige jas en had zijn capuchon over zijn hoofd heengetrokken. Twee personen die aan kwamen lopen wilden de man tegenhouden, maar dit lukte niet. De politie roept deze en andere getuigen op om zich te melden bij de politie van Leiden via 0900-8844.

Leiden Poging beroving in de Donkersteeg Een 27 jarige vrouw uit Leiden liep op zondag 20 januari, rond 01.20 uur, richting huis over de Oude Vest toen zij door drie mannen de Donkersteeg in werd getrokken. De mannen vroegen haar of zij geld bij zich had. De Leidse kon wegvluchten en heeft thuis de politie gebeld. Agenten hebben in de omgeving van de Donkersteeg gezocht naar de drie mannen, maar dit heeft helaas geen resultaat meer opgeleverd.

Leiden Inbraken in woningen Uit een woning aan de Waardstraat is in op zaterdag 19 januari, rond 02.20 uur, een laptop weggenomen. De laptop stond op tafel. Door het ingooien van een ruit is de dader(s) de woning binnengedrongen. In een woning aan de Van 't Hoffstraat is in de late namiddag van zaterdag 19 januari ingebroken. De dader(s) wist een raam die op een kier stond verder te openen zodat hij er door kon. De woning werd doorzocht op waardevolle spullen. Onder de gestolen spullen bevinden zich een laptop, een portemonnee en sieraden. De bewoner heeft aangifte gedaan.

Een bewoner van de Kabeljauwsteeg hoorde op zondag 20 januari, rond 04.20 uur, een harde klap. Hij nam een kijkje en trof twee jongens aan bij de centrale trap van het pand. De bewoner gaf aan dat hij de politie zou bellen waarop de jongens zich uit de voeten maakten, maar niet voor zij de bewoner verbaal bedreigde. De bewoner heeft aangifte gedaan van poging diefstal en bedreiging.

De technische recherche doet onderzoek naar eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen. De politie zet de onderzoeken naar de verdachten van deze inbraken voort.

Leiden Inbraak in eetgelegenheid Zaterdag 19 januari is tussen 04.00 en 05.00 uur ingebroken in een eetgelegenheid aan de Breestraat. Men heeft de achterdeur opengebroken om binnen te komen. Eenmaal binnen werd ook een ruit van een deur ingegooid om in een andere ruimte te komen. Uit het pand werd een geldbedrag weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Alphen aan den Rijn Vrouw beroofd Een 25 jarige Alphense is in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 januari beroofd van haar geld. De vrouw liep rond 00.15 uur bij de ingang van de flat aan de Wederikstraat toen een man naar haar riep. Toen de man om haar tas vroeg gaf ze deze van schrik direct af. De blanke man pakte geld uit haar portemonnee en is weggelopen in de richting van de Burgemeester Bruins Slotsingel. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Alphen aan den Rijn Woninginbraak In de avond van zaterdag 19 of de nacht van zondag 20 januari is ingebroken in een woning aan de Goudenregenplantsoen. Men heeft een raam open gewrikt om binnen te komen. Nadat de woning was doorzocht werd er een laptop en geld gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Reeuwijk Woninginbraken De politie onderzoekt vier woninginbraken waarbij enkele goederen werden gestolen waaronder een laptop, een portemonnee, geld en sieraden. Vermoedelijk zijn de inbraken allemaal gepleegd op vrijdagavond 18 januari. Het gaat hier om twee woningen aan de Kennedysingel, een woning aan de Raadhuisweg en een woning aan de Van Staverenstraat. Deze laatste inbraak werd zondag 20 januari ontdekt en kan zijn gepleegd vanaf 13 januari.

Waddinxveen Verdachten van diefstal pallets aangehouden De politie heeft maandag 21 januari rond 06.15 uur op het terrein van een bedrijf aan de Handelsweg twee mannen uit Den Haag van 18 en 22 jaar aangehouden. Een medewerker van het bedrijf betrapte het tweetal op het inladen van europallets. Er stonden inmiddels 38 van deze pallets met een waarde van een paar honderd euro in hun auto. De twee mannen zijn voor het verdere onderzoek ingesloten.

Moordrecht Woninginbraak Een laptop, een digitale fotocamera en sieraden zijn gestolen bij een inbraak in een woning aan de Molenlaan. De inbraak werd zondagavond 20 januari gepleegd. De politie is begonnen met een onderzoek.

Gouda Verdachten van brandstichting aangehouden De politie heeft zaterdag 19 januari rond 01.45 uur twee jongens uit Gouda van 17 en 18 jaar aangehouden. De twee zijn er verantwoordelijk voor dat er brand uitbrak in het clubgebouw van modelbouwclub Gouda dat staat op het recreatieterrein De Sluis aan het Ankerpad. Beiden hebben een bekennende verklaring afgelegd. Bij de brand ging de houten keet volledig verloren. Beide verdachten zijn weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Gouda Woninginbraken Het afgelopen weekend deden zich drie pogingen en vier geslaagde woninginbraken voor. In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 januari werd geprobeerd in te breken in een woning aan de Plataanstraat, de Turfsingel en de Kannenburg. In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 januari lukte het inbrekers wel in twee woningen aan de Landluststraat, een woning aan de Rietzoom en een woning aan de Wilde Wingerdlaan binnen te komen. Wat daar is gestolen is nog niet bekend. De politie heeft de zaken in onderzoek.

Bergambacht Woninginbraak Een laptop, sieraden, portemonnee en diverse pasjes zijn gestolen bij een inbraak in een woning aan de Dr. Albert Schweitzerstraat. De inbraak werd in de avond/ nacht van zaterdag 19 op zondag 20 januari gepleegd. De politie is begonnen met een onderzoek.

Krimpen aan de Lek Aanhouding voor mishandeling De politie heeft vrijdagavond 18 januari een 18 jarige jongen uit Krimpen aan de Lek aangehouden omdat deze een 41 jarige man uit Lekkerkerk had geslagen. Dit gebeurde op de Hoofdstraat voor de winkel van de man. Een groep jongeren hing daar en dreigde de omgeving te vervuilen met afval en bierflesjes. Op verzoek van de man vertrok de groep. Even later werd er toch nog een bierflesje kapot gegooid. De man besloot het glas direct op te ruimen. Op het moment dat hij dit deed passeerde een jongen op een fiets. Volgens de man spuugde deze op zijn auto waarop hij hem beetpakte. Dit zag de al weggelopen groep waarop die terugkeerde en de man sloeg. De verdachte heeft een bekennende verklaring afgelegd. Hij is weer op vrije voeten gesteld. De politie doet verder onderzoek naar deze zaak en maakt proces-verbaal op.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --