Politie Haaglanden

Persberichten 21 januari

Haaglanden, 21-01-2008

Alerte getuige helpt politie
Den Haag Dankzij een alerte getuige kon de politie maandagochtend kort na middernacht twee Hagenaars (34 en 66 jaar) aanhouden. De getuige zag dat de twee personen nabij een afgesloten terrein aan de De Werf goederen onder een hek doorschoven. Hij belde direct de politie, die aanvankelijk niets kon vinden. De agenten besloten in de omgeving van het pand te posten. Na 30 minuten leidde dat tot de aanhouding van de twee Hagenaars die terugkwamen om nog meer goederen te halen, die zij uit een bedrijfspand hadden gestolen en hadden klaargezet. Zij werden voor nader verhoor ingesloten.

Eerlijke veelpleger
Den Haag Een 36-jarige veelpleger uit Den Haag meldde zich zondag 20 januari om 21.45 uur aan het politiebureau Karnebeek. De man verklaarde dat hij een fiets had gestolen in de Archipelbuurt. De politie heeft de fiets, een kindermountainbike, in beslag genomen en de 36-jarige Hagenaar ingesloten voor verhoor. Naar de eigenaar wordt nog gezocht.

Man zoekt slaapplaats
Den Haag De politie kreeg maandagochtend 21 januari om 01.45 uur de melding dat in een woning aan de Jan Romeijnstraat zou worden ingebroken. De melder vertelde dat de verdachte een licht jack aan had en was weggerend. Agenten die op de melding reageerden, zagen in de Jan Romeijnstraat een man, die alleen gekleed was in een beige t-shirt, uit de bosjes komen. De man, een 40-jarige Hagenaar, bekende direct dat hij de ruit had vernield, omdat hij op zoek was naar een slaapplaats. De licht onderkoelde man werd aangehouden.

Babbeltruc
Den Haag Door zich uit te geven als politieagent wist een oplichter zondagavond 20 januari het vertrouwen te winnen van een 86-jarige Haagse. De man belde omstreeks 20.00 uur aan bij de woning van de vrouw aan de Vrederustlaan. Met een smoes over een verkeersovertreding wist hij de bankpas en pincode aan de vrouw te ontfutselen. Nadat de man de bankpas had bemachtigd, verliet hij de woning. De vrouw zag de man in een auto stappen en wegrijden. Hierdoor kreeg ze argwaan en belde ze haar zoon. Samen kwamen ze tot de ontdekking dat de bankpas gestolen was. Haar zoon blokkeerde de passen, maar er bleek al een geldbedrag gepind. De politie waarschuwt voor deze praktijken. Een politieagent zal nooit naar de bankpas en pincode vragen.

Keurige snelheid
Den Haag Tijdens een snelheidscontrole op de Professor B.M. Teldersweg bleek zondag 20 januari tussen 13.30 en 17.30 uur het overgrote deel van de gecontroleerde bestuurders zich keurig aan de maximumsnelheid te houden. Van de 250 gecontroleerde bestuurders, kregen in totaal 5 mensen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 91 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

Graffitispuiter betrapt
Den Haag Dankzij cameratoezicht kon zondag 20 januari omstreeks 08.00 uur een 40-jarige Hagenaar op heterdaad in de kraag gevat worden toen hij op de Grote Markt zogeheten tags aan het spuiten was. Toegesnelde agenten hielden de man aan, die hen vervolgens direct een spuitbus overhandigde. De man werd overgebracht naar het politiebureau, waar tegen hem proces-verbaal opgemaakt werd.

Dronken bestuurders
Den Haag In de nacht van zondag 20 op maandag 21 januari hielden agenten tot driemaal toe een dronken bestuurder aan in de Haagse binnenstad. Om 00.20 uur liep een 56-jarige Hagenaar tegen de lamp bij een alcoholcontrole op de Schedeldoekshaven. De man werd aangehouden en blies op het bureau 775 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal. Om 03.20 uur was het op de Torenstraat de beurt aan een 44-jarige Hagenaar. Hij blies 790 ugl en raakte zijn rijbewijs kwijt. Na enige moeite hielden agenten omstreeks 05.30 uur een 41-jarige Hagenaar aan. De agenten gaven de man op de Torenstraat een stopteken, omdat zij hem wilden controleren. De man negeerde dit en reed verder. Hij raakte daarbij een stoeprand. Toen de man linksaf de Veenkade op wilde draaien, blokkeerden de agenten hem de weg en wilden uitstappen. Op datzelfde moment gaf de man gas en reed door. Op de Vondelstraat werd de man, met behulp van extra politiewagens, alsnog tot stilstaan gedwongen. Vanwege de flinke alcohollucht die in zijn auto hing, werd de man aangehouden en naar het politiebureau vervoerd. Hoewel hij aanvankelijk nergens aan mee wilde werken, heeft de Hagenaar toch een blaastest afgelegd. Hij blies 860 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Vier mannen aangehouden voor openbreken kluis
Den Haag - Vier mannen (tussen 22 en 24 jaar) probeerden maandag 21 januari omstreeks 04.35 uur in een park aan de Gaslaan een kluis open te breken. De mannen renden weg toen zij de politie zagen. Zij wisten echter niet te ontkomen en zijn in de kraag gevat. De vier verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. De kluis en het gereedschap waarmee zij de kluis trachtten open te breken zijn in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de kluis.

346 bestuurders overtraden snelheid
Den Haag Op diverse locaties in de stad zijn zondag 20 januari voertuigen op hun snelheid gecontroleerd. In totaal passeerden 1312 voertuigen de radar, waarvan 346 automobilisten binnenkort een proces verbaal op de deurmat kunnen verwachten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km per uur waar maximaal 50 km is toegestaan.

Borrel kost 840,-
Den Haag Een 28-jarige man moest zondag 20 januari omstreeks 20.55 uur, toen hij tijdens een alcoholcontrole op de Statenlaan moest blazen, een fikse boete betalen omdat hij onder invloed van alcohol aan het verkeer deelnam. Het resultaat van de blaastest was 665 ug/l. De man ontkende en wilde niet meewerken. Dit kostte de man uiteindelijk een boete van 840,-- en een rijverbod van zeven uur.

Jonge brandstichters
Leidschendam De politie kreeg zondag 20 januari om 17.50 uur de melding dat kinderen in een kelderbox aan de Prins Johan Willem Frisolaan brand stichtten. Agenten zagen daar rookontwikkeling en vonden daar drie kinderen (12,13 en 15 jaar uit Leidschendam) die kranten in de brand staken. Ze hielden het drietal aan en stelden hun ouders op de hoogte.

Sms-alert leidt tot twee aanhoudingen
Maasdijk De politie hield zondag 20 januari twee mannen aan die in de auto zaten die doorreed na een aanrijding op het Sint Jorispad op vrijdag 18 januari. Agenten konden de mannen, een 20-jarige man uit Monster en een 21-jarige man uit Wateringen, aanhouden nadat zij een Sms-alert verstuurden over het ongeval. De 20-jarige man uit Monster verklaarde dat hij was doorgereden omdat hij niet in het bezit van een rijbewijs is. Beide mannen kregen een proces-verbaal. Een 14-jarig meisje uit Maasdijk fietste vrijdag om 20.45 uur op het Sint Jorispad en moest ter hoogte van de Oranjesluis bij het Blauwhek de weg oversteken. De weg was vrij en zij had de rijstroken al bijna overgestoken, toen een auto haar aanreed. Het meisje kwam op de motorkap terecht en voelde nog de banden van de auto over haar haar rijden toen zij op de weg lag en de auto zonder stoppen doorreed. De bestuurder van de auto die daar achter reed, stopte wél en hielp het meisje. Haar verwondingen vallen gelukkig, gezien de ernst van het ongeval, mee. In de sms-alert werd een duidelijke omschrijving van de betrokken auto gegeven, die leidde uiteindelijk tot de aanhoudingen.

Glaasje op
Maasdijk Agenten lieten zondag 20 januari om 20.30 uur een 27-jarige automobilist uit Maassluis op de Coldenhovenlaan een blaastest afleggen. De man had te veel gedronken om te mogen rijden: hij blies 435 ugl. op het politiebureau kreeg hij een proces-verbaal en een tijdelijk rijverbod.

Net als in de film
Delfgauw Een 56-jarige vrouw en een 18-jarige man beiden uit Delft schrokken behoorlijk toen zij door nog onbekende oorzaak op 20 januari om 21.10 uur met hun auto deels boven de sloot van de Hoefslag terecht kwamen. Beiden durfden het voertuig niet te verlaten, omdat ze bang waren dat daardoor de auto in de sloot zou belanden. De brandweer zette de auto vast zodat de beide inzittenden de auto ongedeerd konden verlaten. De politie onderzoekt de toedracht.

Alcoholcontrole
Wassenaar Bij een alcoholcontrole op de Katwijkseweg tussen 19.00 uur en 23.00 uur werden 100 automobilisten gecontroleerd op het rijden onder invloed. Drie bestuurders hadden teveel gedronken. Zij bliezen 340, 345 en 740 ugl en kregen een proces verbaal. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Teveel op
Zoetermeer Politieagenten controleerden 21 januari om 00.35 uur op de Weidedreef een 26-jarige automobilist uit Zoetermeer. Deze reed onder invloed en blies 325 ugl. Een 36-jarige automobilist uit Zoetermeer blies 420 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Beiden kregen een tijdelijk rijverbod en een proces-verbaal.