Gemeente Soest

Oefening defensie

Datum: 21/01/2008

Vliegbewegingen voor oefening Afghanistan

Van 21 januari tot en met 8 februari 2008 oefent Defensie met mensen en middelen van de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Landmacht in het midden van het land.

Uruzgan Integration VIII

De oefening, Uruzgan Integration VIII, geldt als belangrijke voorbereiding voor eenheden die later dit jaar worden ingezet in Afghanistan. De integratieoefening moet militairen voorbereiden op het optreden van verschillende eenheden in gezamenlijk verband. Naast onderlinge samenwerking van grondeenheden wordt ook de samenwerking tussen grondeenheden en vliegtuigen en helikopters getraind.

De luchtmacht neemt deel aan de oefening met Cougar transporthelikopters van vliegbasis Soesterberg en Apache gevechtshelikopters van vliegbasis Gilze-Rijen. F-16 jachtvliegtuigen, afkomstig van vliegbasis Leeuwarden en/of Volkel, verzorgen samen met de Apaches luchtsteun aan grondtroepen. Helikopters zullen verkenningen en landingen uitvoeren. De oefening wordt overeenkomstig een zo reëel mogelijk scenario gevlogen.

De vliegbewegingen vinden in principe plaats tussen 09.00 uur en 22.00 uur, waarbij zoveel mogelijk overdag wordt gevlogen. Het grootste deel van het vliegprogramma vindt plaats in de vierhoek Utrecht, Nijmegen, Deventer, Kampen. .

Meer informatie treft u aan op www.mindef.nl.

.