Gemeente Soest

Het bouwbesluit

Datum: 21/01/2008

Bijeenkomst voor bouwende ondernemers en ondernemende bouwers op 7 februari 2008

Vorig jaar heeft de gemeente Soest voor het eerst een bijeenkomst georganiseerd voor 'bouwend' Soest. Tijdens deze avond konden ondernemers en mensen uit de bouw- en architectenwereld met wethouder Middelkoop, medewerkers van de gemeente en met elkaar van gedachten wisselen over hun vak. Wegens het succes van die bijeenkomst wordt op donderdag 7 februari een tweede avond georganiseerd.

Het thema van de bijeenkomst is: 'Het bouwbesluit, wat is het waard in Soest?'

De avond is bedoeld voor architecten, bouwkundig tekenaars, aannemers, bouwkundigen en projectontwikkelaars. Ook ondernemers uit Soest en Soesterberg met grote (ver)bouwplannen zijn van harte welkom. De aanwezigen worden op 7 februari bijgepraat over de actuele regels in het Bouwbesluit en de vraag aan welke onderdelen door de gemeente Soest bij een bouwaanvraag bijzondere waarde wordt gehecht. De avond heeft een informeel karakter en de gelegenheid in gesprek te gaan met collega's uit het werkveld en de medewerkers van het vakgebied bouwen van de gemeente Soest.

Informatie en gesprek

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 7 februari 2008 van 19.30 uur tot 22.00 uur. Iedereen die binnen de genoemde doelgroep valt, is van harte welkom. Heeft u belangstelling? Laat dan uiterlijk 6 februari even weten of u komt en met hoeveel mensen. Dat kan bij Paul Phielix, medewerker van de afdeling Planologie en Bouwen van de gemeente (035 6093620, phiep@soest.nl).

De avond begint met koffie en thee, waarna wethouder Middelkoop de avond opent. Vervolgens geven medewerkers van de gemeente informatie over de eisen die Soest stelt aan bouwaanvragen, het bouwbesluit en wat Soest belangrijk vindt binnen het bouwbesluit. Daarna is er gelegenheid tot het stellen van vragen. De avond wordt afgesloten met informeel napraten.

.