Gemeente Nijmegen

De heer P.T.M. Lam ontvangt de Zilveren Waalbrugspeld

21/01/2008

De heer P.T.M. Lam (71) krijgt de gemeentelijke onderscheiding de Zilveren Waalbrugspeld. Hij ontvangt de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de rijschoolhouders in Nijmegen, vooral voor de Nijmeegse Autorijscholen Combinatie, NAC.

Paul Lam is één van de oudste leden van de Nijmeegse Autorijscholen Combinatie, NAC. Hij is lid sinds de oprichting in 1969. Al 47 jaar is hij zeer actief in de rijschoolwereld. Zijn bedrijf, verkeersschool Paul Lam is opgericht in 1961 te Nijmegen. Altijd staat hij collega rijschoolhouders met raad en daad bij. Hij heeft vele jaren als bestuurslid van de NAC gefungeerd en heeft gedurende die periode verschillende activiteiten georganiseerd. Altijd heeft de NAC kosteloos kunnen vergaderen omdat door Paul Lam vergaderruimtes beschikbaar werden gesteld. Bij de vereniginguitjes stelde hij ook zijn bus ter beschikking. Voor zijn inzet voor de NAC is hij benoemd tot adviseur en erelid van de vereniging.

Door de BOVAG is hij onderscheiden met de "loftrompet' voor zijn werk. Paul Lam heeft de onderscheiding ontvangen voor het oprichten van de kerninstructeurs van de BOVAG. De opleidingen van de instructeurs zijn mede hierdoor op een hoger peil gekomen. Paul Lam is bij de BOVAG meerdere jaren voorzitter geweest van de motordivisie. Ook hiervoor is hij door de BOVAG gedecoreerd als erelid.

Daarnaast heeft Paul Lam de Landelijke Vereniging van Motorspecialisten medeopgericht. Hij is voorzitter geweest van het bestuur.

Op zaterdag 19 januari om 21.00 uur reikt loco-burgemeester Paul Depla de Zilveren Waalbrugspeld uit tijdens de afscheidsbijeenkomst van Paul Lam in restaurant De Goffertboerderij, Goffertweg 17, te Nijmegen.