Gemeente Heusden


Is de gemeente Heusden ouderenproof? 21 januari 2008 Is de gemeente Heusden ouderenproof?

Wat is er de komende jaren nodig om in de gemeente Heusden gezond en prettig oud te worden? Die vraag staat centraal in het project `Is uw gemeente ouderenproof?' waarmee de KBO-afdelingen in de gemeente Heusden en de Vereniging Senioren Heusden aan de slag gaan. Het project, dat ondersteund wordt door de provincie, de gemeente Heusden en de stichting Modus (voorheen Stichting Zorg en Welzijn Ouderen Heusden, ZWOH), gaat donderdag 24 januari officieel van start.

Het project Ouderenproof wordt uitgevoerd door de (toekomstige) 55-plussers van de gemeente Heusden. Als ervaringsdeskundigen zijn zij het beste in staat om aan te geven wat er in de gemeente de komende jaren nodig is om gezond en prettig oud te kunnen worden. Thema's die tijdens het onderzoek aan de orde komen, zijn onder meer wonen, zorg en welzijn.

Motiveren en stimuleren

Met de inbreng van de deelnemende 55-plussers worden vervolgens adviezen uitgebracht aan de gemeente en andere betrokken instanties. De initiatiefnemers willen met hun adviezen het gemeentebestuur motiveren en stimuleren om binnen de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) aandacht te schenken aan de door de doelgroep aangereikte thema's.

Een speciaal in het leven geroepen initiatiefgroep heeft inmiddels een samenwerkingsovereenkomst en een convenant opgesteld. Op 24 januari worden beide documenten bij wijze van startsein ondertekend. Als volgende stap in het project worden in verschillende kernen informatiebijeenkomsten gehouden. Alle 55-plussers in de gemeente ontvangen hiervoor eind januari een uitnodiging.

De startbijeenkomst vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Vlijmen (Julianastraat 34) en begint om 16.00 uur. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd de ondertekening bij te wonen. Geplaatst op: 21 januari 2008