AEGON

Grote interesse voor nieuwe beleggingsverzekeringen AEGON

Op 1 januari 2008 introduceerde AEGON Verzekeren&Beleggen. Een product dat zegt wat het doet en waarin provisie- en kostenstructuren aangepast zijn aan de veranderende wereld.

AEGON Verzekeren&Beleggen is een nieuw assortiment inkomens- en vermogensoplossingen en is er vooralsnog in vier varianten: Pensioen, Wonen, Vermogen en Junior.

De wereld verandert

âHet is goed om te zien dat er tussenpersonen zijn die meegaan met de veranderingen in de wereld van de financiële dienstverleningâ, aldus Henk de Jong, voorzitter van het Management Team van AEGON Intermediair. âIn de eerste week van januari kregen wij al tientallen aanvragen voor onze nieuwe beleggingsverzekeringen. Nog in januari gaan wij hier op bijeenkomsten tussenpersonen verder over informeren. Al 850 tussenpersonen hebben zich inmiddels voor een van de bijeenkomsten aangemeld.â

AEGON Verzekeren&Beleggen


* De nieuwe beleggingsverzekeringen kenmerken zich door: Een meer doorlopende en lagere kostenstructuur waardoor de vorming van het vermogen op een evenwichtige manier verloopt.
* Goede opbrengst voor de klant door een aangepaste provisie- en kostenstructuur. De provisie uitkering voldoet hiermee aan alle adviesmatch vereisten.

* Het toepassen van een recentere sterftetabel wat resulteert in scherpere overlijdensrisicopremies voor de klant.
* Beleggen in het AEGON Mix Fund en AEGON Rente Fund biedt, onder voorwaarden, tevens bijzondere garantiemogelijkheden.

Met de introductie van AEGON Verzekeren&Beleggen Pensioen, Wonen, Vermogen en Junior is de verkoop van dat deel van het AEGON Levensloop-assortiment gestopt.

Bij AEGON Verzekeren&Beleggen wordt de Adviesmatch volledig ingevoerd. Tussenpersonen kunnen kiezen voor een combinatie van afsluitprovisie en doorlopende provisie die kan variëren van 0%/0% tot 3%/3%. In totaal zijn 22 varianten mogelijk.

Volgende maand zal AEGON de AEGON Lijfrenterekening introduceren. Een bancaire lijfrente die de adviesmogelijkheden op het gebied van vermogens- en inkomensvorming nog breder maakt. De AEGON Lijfrenterekening is een geblokkeerde bankrekening waarop een lijfrentekapitaal opgebouwd kan worden om er later een pensioen mee aan te vullen. Het lijfrentekapitaal kan gevormd worden door geld te sparen, te beleggen of door een combinatie van beide.

21-01-2008