PvdA Rotterdam


Gratis sport in Overschie

Ma 21 Jan 2008 - Sabriye Ort

Investeren in de jeugd is investeren in de toekomst en sportdeelname kan hier een goede bijdrage aan leveren.
Per 1 januari 2008 kan alle schoolgaande Overschiese jeugd gratis lid worden van een Overschiese sportvereniging of scouting naar keuze. De deelgemeente Overschie betaalt de contributie. Vanwege de omvang van het project, is het gefaseerd van start gegaan. Vanaf 1 januari 2008 kunnen alle basisschoolleerlingen gratis sporten. Vanaf 1 januari 2009 kan alle schoolgaande jeugd tot en met 18 jaar van deze regeling gebruik maken.

Sport biedt de jeugd een uitlaatklep, is vormend, bevordert de gezondheid en is een belangrijk middel om deelname aan de samenleving te vergroten. Wij zijn dan ook verheugd dat de financiële drempel opgeheven wordt waardoor het voor alle Overschiese jeugd mogelijk wordt om te gaan sporten. Uiteraard is het van belang dat de jeugd geënthousiasmeerd wordt om te gaan en te blijven sporten.

In eerste instantie vielen de scoutingclubs niet onder de regeling gratis sport, omdat ze niet onder de definitie "sportvereniging" vallen. Echter, ons inziens vallen ze wel degelijk onder de definite van "sport": lichamelijke bezigheid ter ontspanning of als beroep met spel- of wedstrijdelementen waarbij conditie en vaardigheid vereist zijn respectievelijk bevorderd worden en waarvoor bepaalde regels gelden.
Scouting is een afwisselende en plezierige vrijetijdsbesteding waar ten eerste gestimuleerd wordt om te bewegen en ten tweede de onderlinge sociale cohesie wordt vergroot. Wij hebben om deze redenen een motie ingediend waarin we het dagelijks bestuur van Overschie verzocht hebben om de gratis sportregeling voor sportverenigingen tevens op de Overschiese Scoutingsclubs van toepassing te verklaren. Deze motie is aangenomen en Overschie is opweg de sportiefste deelgemeente van Rotterdam te worden!

Voor meer informatie over de gratis sportregeling en de aanmeldingsformulieren kunt u kijken op:
http://www.overschiesportgratis.nl