Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Ondertekening overeenkomst woningbouw Gooisekant Zuidoost

18 januari 2008

Op maandag 21 januari ondertekenen stadsdeel Zuidoost en Bouwfonds MAB Ontwikkeling BV de samenwerkingsovereenkomst voor woningbouw aan de straat `Gooisekant'. De voorbereidende werkzaamheden zoals het bouwrijp maken en de aanleg van een nieuwe op- en afrit van de Gooiseweg, staan gepland vanaf januari 2008. Eind 2008 start de verkoop van de woningen. De eerste woningen zullen eind 2009 worden opgeleverd.

Zo'n 210 woningen zal Bouwfonds MAB realiseren, waarvan ca. 170 koopwoningen en 40 sociale huurwoningen. Het ontwerp van de woningen is in handen van de architecten-bureaus BuroBEB en Lafour en Wijk. De locatie Gooisekant ligt naast het Bijlmerpark, aan de oostzijde van de Gooiseweg. De woningbouw Gooisekant maakt de vernieuwing van het Bijlmerpark mede mogelijk. Met de ondertekening van de overeenkomst wordt de eerste stap gezet in de ontwikkeling van het gehele gebied.

Els Verdonk, portefeuillehouder Ruimtelijke Ontwikkeling: "We hebben een zorgvuldige selectieprocedure gevolgd en de inzending van Bouwfonds MAB stak er met kop en schouders bovenuit. We willen aantrekkelijke woningen voor gezinnen in het middensegment, waar in Amsterdam zoveel behoefte aan is. Het wordt een gezellig buurtje met bruggen en eilanden".

Rein Willems, directeur regio Noord-West Bouwfonds MAB: "Het nieuwe ambitieuze plan Gooisekant is goed bereikbaar en ligt op wandelafstand van winkelcentrum Amsterdamse Poort, het Bijlmerpark en station Amsterdam Bijlmer ArenA. Gooisekant wordt een verborgen schat in Zuidoost, waar je kunt wonen in een groene omgeving en waar veel woningen met de tuin aan het water liggen".