Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 21 januari 2008

Slachtoffer aanrijding overleden

Wierden

Een 39-jarige man uit Hoge Hexel is maandagochtend 21 januari om het leven gekomen bij een aanrijding op de kruising van de Nijverdalsestraat en de Vossenbosweg in Wierden.

Maandagochtend 21 januari werd omstreeks 05.25 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden op kruising van de Nijverdalsestraat en de Vossenbosweg in Wierden. Ter plaatse troffen agenten een drietal beschadigde auto's aan.

De afdeling Verkeers Ongevallen Analyse van de politie Twente deed onderzoek naar de toedracht van de aanrijding. Hieruit bleek dat een 30-jarige automobilist uit Hengelo, rijdend over de Nijverdalsestraat in de richting van Nijverdal de kruising met de Vossenbosweg naderde. Op de kruising kwam de 30-jarige in aanrijding met een 39-jarige automobilist uit Hoge Hexel, die vanaf de Vossenbosweg de kruising op kwam rijden. De 30-jarige heeft vermoedelijk niet meer tijdig kunnen remmen voor het verkeerslicht.

De auto van de 39-jarige man uit Hoge Hexel lag enkele meters voorbij de kruising in de berm, met de achterzijde in de sloot. De bestuurder zat bekneld in zijn auto en was niet aanspreekbaar. De brandweer en ambulance waren snel ter plaatse en hebben het slachtoffer uit zijn auto bevrijd. De man was echter overleden. De 30-jarige Hengeloër raakte bij de aanrijding gewond en is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo.

Na de aanrijding reed een 30-jarige automobilist uit Nijverdal, komend vanaf de Nijverdalsestraat uit de richting van zijn woonplaats, tegen de auto van de 30-jarige Hengeloër aan, die nog steeds op de kruising stond. Het bleef bij deze aanrijding bij blikschade.

De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk getuige zijn geweest van de aanrijding. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Wierden, telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-008759)

Gestolen auto brandend aangetroffen

Enschede

Een gestolen auto werd zondagavond 20 januari brandend aangetroffen op de kruising van de Dennenweg en de Berkstraat in Enschede.

Op zondag 20 januari werd omstreeks 22.55 uur gemeld dat op de kruising van de Dennenweg en de Berkstraat in Enschede een auto in brand stond. Ter plaatse zagen agenten inderdaad een brandende auto met Duits kenteken staan. Uit onderzoek bleek dat de auto in de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 januari was gestolen in Bielefeld (D).

De politie wil graag in contact komen met getuigen die mogelijk gezien hebben hoe de auto op de kruising terecht is gekomen. Ook mensen die in de nabijheid van de auto iets verdachts hebben gezien, wat mogelijk met de brand te maken zouden kunnen hebben worden verzocht zich te melden bij de politie. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Enschede-West, telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-008727)

Geen sectie bij gevonden man

Enschede / Eefde

Op het lichaam van de 83-jarige Enschedeër die zaterdag 19 januari werd aangetroffen in het Twentekanaal nabij Eefde, zal geen sectie worden verricht. Het stoffelijk overschot werd overgedragen aan de nabestaanden.

Op zaterdag 19 januari werd omstreeks 13.30 uur een stoffelijk overschot aangetroffen in het Twentekanaal nabij Eefde. Na onderzoek bleek dat het om de sinds 16 december vermiste, 83-jarige Willem Schmidt uit Enschede ging. Op het lichaam van de 83-jarige zal in overleg met de Officier van Justitie geen sectie worden verricht. Onderzoek door een GGD-arts gaf geen aanleiding om aan te nemen dat de man door een misdrijf om het leven gekomen is. Het stoffelijk overschot werd overgedragen aan de familie.

Hieronder, cursief gedrukt, het persbericht van zaterdag 19 januari j.l.:

Vermiste bejaarde man uit Enschede dood aangetroffen

Eefde

Een 83-jarige man uit Enschede die sinds zondag 16 december 2007 werd vermist is dood aangetroffen.

Een schipper heeft het levenloze lichaam van de man op zaterdag 19 januari 2008 rond 13.30 uur in het Twentekanaal in Eefde aangetroffen. Dit gebeurde in een sluis aan de Kapperallee in Eefde. De Brandweer heeft het stoffelijke overschot uit het water gehaald.

De man had 16 december omstreeks 13.00 uur met zijn fiets zijn woning aan de Sportlaan in Enschede verlaten. Op dezelfde dag belde de echtgenote van de man naar de politie. In de dagen en weken na zijn vermissing heeft de politie Twente diverse zoekacties gehouden. Dit omdat de man hartpatiënt was en bij zijn vertrek niet gekleed was op de koude weersomstandigheden.

De politie onderzoekt hoe de man om het leven is gekomen. De fiets van de man is nog niet gevonden.

Politie zoekt getuigen vernielingen

Almelo

Bij een autobedrijf aan de Bornsestraat in Almelo werden tussen zaterdagmiddag en maandagochtend meerdere auto's vernield. De politie is op zoek naar getuigen.

Op maandag 21 januari deed de 54-jarige eigenaar van een autobedrijf aan de Bornsestraat in Almelo aangifte van vernieling. Hij verklaarde dat tussen zaterdagmiddag 19 januari rond 16.15 uur en maandagochtend 21 januari rond 08.00 uur verschillende auto's vernield waren bij zijn bedrijf.

De aangever vertelde dat op het terrein van zijn bedrijf met enkele van zijn auto's gereden was. Tevens waren verschillende ruiten van auto's en een caravan vernield. Hoe de vandalen zich toegang hebben verschaft tot het bedrijf is nog onduidelijk.

De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk iets verdachts gezien hebben, wat verband kan houden met de gepleegde vernielingen. Zij kunnen contact opnemen met de politie Twente - afdeling Almelo, telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-008802)

tel.: 053-4555588


---- --