Ingezonden persbericht


het Keringhuis

Publiekscentrum Water

Persbericht

Datum: 21 januari 2008

Januari t/m 31 maart:

Tentoonstelling Kust & Kunst
in het Keringhuis, Publiekscentrum Water

Hoek van Holland Hoek van Holland is onlosmakelijk verbonden met de kust. Uniek zijn de vuurtoren, de pier, het uizicht op de zee en de Nieuwe Waterweg. Twee kunstenaressen uit Hoek van Holland (Myrrhe Michorius en Yvonne Koenderman) hebben hier een tijdelijke tentoonstelling over gemaakt. Deze tentoonstelling is nog tot 31 maart te zien in het Keringhuis bij de Maeslantkering.

In de tentoonstelling wordt op twintig foto s een veelzijdig beeld van de kust bij Hoek van Holland gegeven.

Zee, strand en duinen spelen hierin een belangrijke rol. Ook de vuurtoren bij Hoek van Holland is uitgebreid geschilderd en gefotografeerd en er staan twee heuse schaalmodellen van vuurtorens in de expositie. De expositie roept de sfeer op van het strand, de zee en het unieke dorp Hoek van Holland.

De twee kunstenaressen Myrrhe Michorius en Yvonne Koenderman maken al jarenlang prachtige foto s in verschillende thema s. In het Keringhuis richten de twee zich vooral op de bovengenoemde onderwerpen met het thema Kust & Kunst . Deze tijdelijke tentoonstelling is speciaal voor het Keringhuis samengesteld, maar heeft in een andere vorm al in de Hoekstee in Hoek van Holland gestaan. De tentoonstelling is een mooie aanvulling op de permanente expositie, die over waterbeheer gaat en over de Maeslantkering.

Praktische informatie

De tijdelijke expositie is te bezichtigen t/m 31 maart 2008 in Het Keringhuis (bij de Maeslantkering)

Adres: Nieuw Oranjekanaal 139, Hoek van Holland. De openingstijden van het Keringhuis zijn ma t/m vr 10.00-16.00 uur en za, zo en feestdagen van 11.00-17.00 uur. De toegang tot het Keringhuis en tot de expositie is gratis.

Over het Keringhuis, Publiekscentrum Water

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water in Zuid-Holland, is een leuk en leerzaam informatiecentrum waar je meer te weten kunt komen over water(beheer) en over de Maeslantkering. In het Keringhuis, Publiekscentrum Water, participeren Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Delfland. De toegang tot het informatiecentrum is gratis en het Keringhuis is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur, op zaterdag, zon- en feestdagen van 11.00 tot 17.00 uur. Er worden ook rondleidingen georganiseerd, reserveren voor deze rondleidingen wordt aanbevolen, dit kan telefonisch (0174-511222) of per e-mail (info@keringhuis.nl). Het Keringhuis is het hele jaar door geopend, behalve op 25 en 31 december en op 1 januari. In het Keringhuis is een restaurant aanwezig. Het Keringhuis en het terrein eromheen zijn voor mindervaliden toegankelijk. In de filmzalen is ringleiding aanwezig.

Adres:

Nieuw Oranjekanaal 139

3151 XL Hoek van Holland

telefoon: 0174 - 511 222

email: info@keringhuis.nl

internet: www.keringhuis.nl


---